Skip to main content

Ludique! brengt Robert Long

Vorig weekend (27, 28 januari) was het Nationaal Theaterweekend en ook Theater de Vest in Alkmaar had een mooi programma samengesteld. Wij gingen naar “LevensLONG” een muzikale show van Ludique! Het theaterduo Gerald Drent en Martijn Mulders is hiervoor een samenwerking aangegaan met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long.

Op de websiteo.a. te lezen: Tijdens ‘LevensLONG’ nemen zij je mee in het fotoalbum van een universeel liefdesverhaal, door hen op unieke wijze gecreëerd met de muziek en tijdloze teksten van Robert Long. De vaak beeldende teksten worden tijdens deze voorstelling voor het eerst daadwerkelijk in een theatrale setting vormgegeven. Muzikale ondersteuning is van Peter van der Zwaag, de pianist die o.a. ook Robert Long jarenlang heeft begeleid. Naast voornamelijk Nederlandse liedjes brachten ze ook een aantal Duitstalige. Het was ooit de wens van Robert Long om met een geheel Duitstalig programma in Duitsland te gaan toeren, helaas werd hij ziek en is dat niet meer gelukt. Gerald gaf aan dat het mede daarom zo mooi is dat zij nu zijn programma wel in Duitsland brengen.


Ludique met LevensLong 3 Ludique met LevensLong 5  Ludique met LevensLong 6


Het was een prachtige voorstelling voor een volle zaal en staande ovatie. Na afloop namen zij ruim de tijd om in de foyer even na te praten en vragen te beantwoorden van het publiek.
Op de vraag hoe zij de keuze hadden kunnen maken uit een repertoire van ca. 300 nummers vertelden zij: door liederen en teksten uit het rijke oeuvre van Long aan elkaar te verbinden, door juist die nummers te kiezen die elkaar versterken of door slechts enkel een couplet of refrein te gebruiken kwamen tot een unieke vorm.
Ze gaan nog diverse theaters langs met dit optreden en in mei komen ze met een nieuwe show – “From Berlin with Love” - première in Berlijn.
Meer informatie op www.robertlong.nl

Meer nieuws

ZOOP

Trainingen binnen de zorg

Workshop gespreksvoering Zilveren Maan

Coachingsgesprek