Uittips

Heb jij een voorstelling welke je onder de aandacht wil brengen? Stuur een mailtje
en wij plaatsen die voor je.

Gratis voor mensen die bij ons staan ingeschreven met een Profiel +.

Vraag naar de voorwaarden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TARIEF


Bartho Braat & Irina Parfenova: ‘De Granaten Armband’
Bartho Braat Granaten Armband

Try-outs:
Vrijdagavond 1 oktober en
Z
ondagmiddag 3 oktober

Op Woensdag 13 oktober is de premiere in City of Wesopa, 20.30 uur Herengracht 23 in  Weesp                                 

Een unieke muziektheatervoorstelling waarin het publiek kennis maakt met een mysterieus verhaal van schrijver Alexander Koeprin.               
De bewerking en de regie is van Gerardjan Rijnders.

De Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) geniet in Nederland helaas weinig bekendheid. Zijn boeken zijn hier nauwelijks vertaald. En zeer onterecht, want zijn naam in Rusland is even groot als de naam van Tsjechov of Tolstoi.
In zijn novelle De Granaten Armband (1911) voert Koeprin ons mee in het leven van vorstin Vera Nikolajevna en haar geheime aanbidder. Op haar naamdag stuurt hij haar een granaten armband. Dit cadeau brengt veel commotie met zich mee. Wanneer de identiteit van deze onbekende niet langer verborgen blijft, trekt Koeprin ons verder de diepte van het verhaal in. Daarmee laat hij zien hoe ver de ultieme liefde zich uitstrekt tot een niet meer in woorden te vatten tragiek. Deze tragiek kan dan alleen nog maar in muziek worden verklankt: het Largo Appassionato uit de pianosonate op.2 nr.2 van Ludwig van Beethoven, zoals de schrijver dat zelf heeft aangegeven. De muziek speelt daarmee een eigen en belangrijke rol in het verhaal.

Met deze voorstelling waarin gesproken woord en klassieke pianomuziek versmelten, willen we Alexander Koeprin, een schrijver die tot nu ten onrechte in de schaduw van zijn beroemde landgenoten gebleven is, voor het voetlicht brengen bij het Nederlandse publiek.

MEER INFORMATIEOberon jeugdtheater

 Oberon 2021
19 oktober theater de Vest Alkmaar

 

“Een Revue voor U”  Na maanden van thuiszitten mogen ze eindelijk weer het toneel op, 24 getalenteerde jongeren met een passie voor theater! In deze spetterende voorstelling nemen ze u mee op een verrassende theatrale reis, een liedjesprogramma met liedjes uit musicals van toen en nu, en met grote shownummers van Nederlandse bodem. Van Annie M.G Schmidt tot Dear Evan Hansen, en van Wicked tot Hadestown.

De voorstellingen zijn 19 oktober om 14:00 en 20:00 uur. Kaarten zijn te koop via de website van theater de Vest.ANEKDOTES VAN DE SET

Ellenor coach 
16 december 19.30 - 21.15 

Elllenor - eigenaar van Act4you casting vertelt anekdotes - verhalen van de set.

In de vele jaren van figureren en acteren en zelf bij trainingsacteren heeft zij mooie, en soms hilarische momenten meegemaakt. Daar wordt dan ook regelmatig naar gevraagd. 

December is een mooie maand om verhalen te delen.  Tijdens deze bijeenkomst in De Letterbak in Alkmaar zal zij een aantal van die bijzondere momenten gaan delen. Na afloop is er nog een kort moment voor een vragenrondje. 

Entree € 10,00  - reserveren per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv anekdotesHebriana - Het Nationale Theater

Op 30 oktober première in De Koninklijke Schouwburg in Den Haag, en daarna touren ze door het land.

met o.a. Mark Rietman, Jaqueline Blom, Hein van der Heijden en Keja Kwestro

Ellenor coach 

SPEELLIJST

Zweden, juni 1986. Het is het jaar van Tsjernobyl en de moord op de premier Olof Palme. Op midzomernacht komen een moeder en haar drie dochters samen in het buitenhuis van de familie aan de Zweedse kust. Ook de partners van de twee oudste zussen en een huisvriend zijn meegereisd. In een lange avond en nacht maken ze de staat op van hun leven. Heeft oudste zus Anna echt haar leven zo goed op orde als ze beweert? Hoe zit het met de politieke ambities van haar man Jonas? Waarom lukt het de middelste zus en actrice Lena maar niet om een kind te krijgen van haar man, de toneelschrijver-met-een-writer’s-block Erik? Waarom lijkt huisvriend Axel zichzelf langzaam te vernietigen? Wat is er toch aan de hand met de jongste zus, Britt-Marie, die in een psychiatrische kliniek woont en ‘Hebriana’ genoemd wil worden? Boven dit alles cirkelt moeder Ingrid, die na de dood van haar man krampachtig probeert het gezin bij elkaar te houden. Hebriana is een knaller van een acteursstuk over de lusten en lasten van een familie en daarmee een gedroomd stuk voor regisseur Erik Whien.

Gare de Lyon

Bartho Braat en Jette van der Meij in Gare de Lyon

 

Gare de Lyon is gebaseerd op een ware gebeurtenis en vertelt het verhaal van Rachel en Gerard, twee jonge gelieven in het Parijs van 1942. Als de Duitsers de stad bezetten verandert hun leven radicaal. Rachel moet als Jodin de stad ontvluchten en Gard gaat bij het verzet. Dertig jaar later ontmoeten zij elkaar opnieuw en vertellen hun levensverhalen. De acteurs spelen diverse personages in diverse momenten in de tijd. Naast boeiende acteerscènes  prachtige video-sequenties en zang.

Vanaf april 2022 in diverse theaters

 

 
Meer informatie
De dementie van Jet en Harrie

Een bijzondere voorstelling waar je als mantelzorger, verzorgende of familie naar toe kan als je met dementie in je werk of thuissituatie te maken krijgt.

Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie beide met pensioen gaan. Het leven ligt aan hun voeten, totdat er dingen gebeuren die Harrie een niet-pluisgevoel geven. Jet blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer. We volgen Jet en Harrie vanaf het moment waarop er niets aan de hand is, totdat Jet is verhuisd naar een verpleegafdeling. Er wordt gelachen en gehuild,  geeft een inkijk in het proces van de patiënt en haar mantelzorgers.

De voorstelling wordt op verzoek op locatie gespeeld. Wil je informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cast (wisselende samenstelling):
Jet: Linde Löbert, Ilse Roelofs
Harrie: Jan van der Hammen, Johann
Glaubitz, Arie Berkhof
Petra/verteller: Barbara Oppelaar, Jan van der
Hammen

Korte impressie 

Zeer geschikt voor zorgmedewerkers, vrijwilligers maar ook zeker voor mantelzorgers, familieleden, of naasten van mensen met dementie!

19-12-2019
Speel je mee in een voorstelling?

Heb jij een voorstelling welke je onder de aandacht wil brengen? Stuur een mailtje en wij plaatsen die voor je.
Gratis voor mensen die bij ons staan ingeschreven. Niet ingeschreven? Vraag naar de voorwaarden.
TARIEF

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.