Uittips

Heb jij een voorstelling welke je onder de aandacht wil brengen? Stuur een mailtje
en wij plaatsen die voor je.

Gratis voor mensen die bij ons staan ingeschreven met een Profiel +.

Vraag naar de voorwaarden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TARIEF


Bartho Braat & Irina Parfenova: ‘De Granaten Armband’
Bartho Braat Granaten Armband

Zondag 3 oktober, aanvang 14.30 uur
                                     

Een unieke muziektheatervoorstelling waarin het publiek kennis maakt met een mysterieus verhaal van schrijver Alexander Koeprin.               
De bewerking en de regie is van Gerardjan Rijnders.

De Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) geniet in Nederland helaas weinig bekendheid. Zijn boeken zijn hier nauwelijks vertaald. En zeer onterecht, want zijn naam in Rusland is even groot als de naam van Tsjechov of Tolstoi.
In zijn novelle De Granaten Armband (1911) voert Koeprin ons mee in het leven van vorstin Vera Nikolajevna en haar geheime aanbidder. Op haar naamdag stuurt hij haar een granaten armband. Dit cadeau brengt veel commotie met zich mee. Wanneer de identiteit van deze onbekende niet langer verborgen blijft, trekt Koeprin ons verder de diepte van het verhaal in. Daarmee laat hij zien hoe ver de ultieme liefde zich uitstrekt tot een niet meer in woorden te vatten tragiek. Deze tragiek kan dan alleen nog maar in muziek worden verklankt: het Largo Appassionato uit de pianosonate op.2 nr.2 van Ludwig van Beethoven, zoals de schrijver dat zelf heeft aangegeven. De muziek speelt daarmee een eigen en belangrijke rol in het verhaal.

Met deze voorstelling waarin gesproken woord en klassieke pianomuziek versmelten, willen we Alexander Koeprin, een schrijver die tot nu ten onrechte in de schaduw van zijn beroemde landgenoten gebleven is, voor het voetlicht brengen bij het Nederlandse publiek.

MEER INFORMATIE

Gare de Lyon

Bartho Braat en Jette van der Meij in Gare de Lyon

 

Gare de Lyon is gebaseerd op een ware gebeurtenis en vertelt het verhaal van Rachel en Gerard, twee jonge gelieven in het Parijs van 1942. Als de Duitsers de stad bezetten verandert hun leven radicaal. Rachel moet als Jodin de stad ontvluchten en Gard gaat bij het verzet. Dertig jaar later ontmoeten zij elkaar opnieuw en vertellen hun levensverhalen. De acteurs spelen diverse personages in diverse momenten in de tijd. Naast boeiende acteerscènes  prachtige video-sequenties en zang.

Vanaf april 2022 in diverse theaters

 

 
Meer informatie
De dementie van Jet en Harrie

Een bijzondere voorstelling waar je als mantelzorger, verzorgende of familie naar toe kan als je met dementie in je werk of thuissituatie te maken krijgt.

Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie beide met pensioen gaan. Het leven ligt aan hun voeten, totdat er dingen gebeuren die Harrie een niet-pluisgevoel geven. Jet blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer. We volgen Jet en Harrie vanaf het moment waarop er niets aan de hand is, totdat Jet is verhuisd naar een verpleegafdeling. Er wordt gelachen en gehuild,  geeft een inkijk in het proces van de patiënt en haar mantelzorgers.

De voorstelling wordt op verzoek op locatie gespeeld. Wil je informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cast (wisselende samenstelling):
Jet: Linde Löbert, Ilse Roelofs
Harrie: Jan van der Hammen, Johann
Glaubitz, Arie Berkhof
Petra/verteller: Barbara Oppelaar, Jan van der
Hammen

Korte impressie 

Zeer geschikt voor zorgmedewerkers, vrijwilligers maar ook zeker voor mantelzorgers, familieleden, of naasten van mensen met dementie!

19-12-2019
Speel je mee in een voorstelling?

Heb jij een voorstelling welke je onder de aandacht wil brengen? Stuur een mailtje en wij plaatsen die voor je.
Gratis voor mensen die bij ons staan ingeschreven. Niet ingeschreven? Vraag naar de voorwaarden.
TARIEF

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.