Skip to main content

Acteerles

Acteerles

Act4you kan een workshop op maat maken voor kleine groepjes. Of individuele lessen zijn mogelijk.

  • een leuke creatieve middag met een groepje vrienden
  • kinderfeestje
  • auditietraining
  • omgaan met tekst
  • improvisatie
  • trainingsacteren
  • of iets wat je zelf aangeeft

Kijk in de cursusagenda voor data
mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je vraag

 

 

ACTEERWORKSHOP VOLWASSENEN

Onlangs werd ik gevraagd een Acteerworkshop te geven voor een klein groepje vrienden die een paar keer per jaar een leuke activiteit met elkaar onderneemt. Dit keer dus uit hun comfortzone – acteren.
Na een kort kennismakingsrondje eerst enige uitleg over de verschillende vormen van acteren. Toneel, voor de camera, trainingsacteren, improvisatie of juist met tekst. En dan aan de slag. Kwamen ze met enige spanning in hun lijf binnen daar is al snel niets meer van te merken. Vol overgave storten ze zich op een ludieke improvisatie-act. Er wordt veel gelachen en dat geeft ontspanning. Na een korte pauze worden de teksten uitgedeeld van een drama-scène. In tweetallen mogen ze laten zien hoe ze zich deze tekst eigen maken en welke interpretatie daaraan gegeven is. In de nabespreking alom verbazing dat ieder gekozen heeft voor bijna dezelfde strekking. En dan de vraag “zou het ook iets heel anders betekend kunnen hebben”. Eye-opener. Eén van de cursisten waagt zich aan een solo optreden en brengt vol overgave een commercial. Ook dat kan weer op meerder manieren. We schaven bij. Een leergierig groepje, wat leuk. We sluiten af met nog een improvisatie-speloefening en dan zijn deze twee uurtjes al weer voorbij.
Ook interesse in zo'n actieve middag of avond?
Geschikt tot ongeveer 10 personen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.