Winactie - Wie stuurt leukste filmpje van zijn/haar "rare loopje"

7 januari staat in het teken van de Internationale Dag van de Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks). De bron van deze dag ligt bij het Engelse Ministry of Silly Walks en is afkomstig uit één van de Monty Python's Flying Circus sketches. Om precies te zijn uit aflevering 14 Face the Press (1970) met John Cleese in de hoofdrol.

Wat ook een leuk loopje is, dat is de zwembadpas uit het boek Kees de Jongen. Het gaat hierbij om een ​​manier om je snel te kunnen verplaatsen. Daarbij is het de kunst om te lopen alsof je voorover valt, terwijl je met je armen heen en weer zwaait. Er zijn soms zelfs wedstrijden. VIDEO

In Spijkenisse ligt het eerste zebrapad voor Silly Walks . Je mag alleen over het zebrapad met een raar loopje. Het beeld komt ook uit de wereldberoemde sketch 'The Ministry of Silly Walks' van de Britse humoristen van Monty Python. VIDEO  

Wij dagen je uit. Stuur ons een filmpje met jouw “rare loopje” en misschien win jij een gratis inschrijving Profiel Plus voor een jaar twv € 18,00. Aktie loopt tot 7 januari middernacht. mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of per wetransfer - vergeet niet je naam, leeftijd te vermelden.

Trainings/coachingsruimte is klaar

De trainings/coachingsruimte is klaar voor ontvangst. Dus welkom in Alkmaar.


Per 1 maart kregen wij de sleutel maar kort daarna al meteen dicht helaas. Die tijd benut om alles in te richten.  Een ruimte die gebruikt wordt door Act4you en Coach4you.nu 
Dat houdt in persoonlijke coaching, kleinschalige workshops zowel op acteergebied als ook communicatie. Oefensessies voor mediatiors in opleiding en binnenkort video-assessments mediation. Kijk voor het cursusaanbod
Een impressie van de voortgang tot actueel
De Letterbak Edisonweg Alkmaar 
De Letterbak kantoor in wording maart Letterbak hal 3  Coaching Letterbak interieur klein fomaat

Waarschuwing voor onbetrouwbaar Modellenbureau

Informatie van RADAR - VIDEO


 De 21-jarige Joey Hagemeijer besluit zich onlangs in te schrijven bij een modellenbureau. Na een korte zoektocht komt hij terecht op de website van het modellenbureau Prestige Modelmanagement. Hij stuurt zijn foto’s in en wacht af.

Goedgekeurd Al snel krijgt Joey via de mail een reactie van het modellenbureau. Zijn inschrijving is goedgekeurd en het bureau wil graag met hem werken. Joey moet 120 euro inschrijfgeld betalen en wordt opgenomen in het bestand.

Argwaan Maar daar stopt ook ieder contact. Het blijft stil en Joey krijgt argwaan. Hij gaat op onderzoek uit en richt een facebookpagina op om andere mensen te vragen naar hun ervaringen met Prestige Modelmanagement. Al snel kreeg hij tientallen reacties, ook van mensen buiten Nederland. En na een paar weken krijgt Joey opeens wel een bericht van Prestige Modelmanagement. Geen opdracht, maar een dreigmail van de advocaat van Prestige Modelmanagement over zijn Facebookpagina.

Meerdere gedupeerden Naast het verhaal van Joey komen bij Radar meer berichten binnen van gedupeerde modellen die zich hebben ingeschreven bij Prestige Modelmanagement. Ze hebben allemaal 120 euro inschrijfgeld betaald en niets meer gehoord. Reden genoeg voor verslaggever Fons Hendriks om op onderzoek te gaan in Radar Checkt. Zie video.

Wees alert als je bij inschrijving veel geld moet betalen.

NB:  Bij Act4you is inschrijven gratis of je kunt een voordeling abonnement kiezen voor 7,50 per jaar, uitgebreid abonnement voor 18,00 per jaar. 

Commercial BOACT - Trainingsacteurs

Heb jij de nieuwe Trainingsacteur commercial al gezien op TV?     VIDEO


De BOACT bureaus (=de Brancheorganisatie van Trainingsacteurs-bureaus hebben een STER reclame gemaakt.  In deze commercial laten ze zien dat er, ondanks de beperkingen van de COVID-19 maatregelen, volop mogelijkheden zijn voor het mooie vak trainingsacteren. Hulde en dank! 

Kwartiertje Klankbord

coachingsgesprek

Soms heb je een aantal vragen over je werk of hobby (acteren, muziek maken, zingen of .....) Je wil weten hoe je je netwerk kunt uitbreiden, wel of geen website? Hoe ga ik naar een auditie? Kan ik van mijn hobby mijn beroep maken en zo ja hoe? Wat zijn goede foto's? 

Kortom veel vragen die deels per mail of telefoon beantwoord kunnen worden, maar af en toe even aanschuiven voor een persoonlijk gesprek is wel zo prettig.  Als jij daar ook behoefte aan hebt mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we kunnen een "kwartiertje" voor je inplannen. 

Op sommige dagen kan je dit ook combineren met het laten maken van nieuwe foto's. En natuurlijk is een bezoek aan Alkmaar sowieso een leuk uitstapje.

Wat kost het? Een "kwartiertje" KLANKBORD  € 15,00 (voor mensen met Profiel Plus account is 1 sessie per jaar gratis!)
Combinatie met fotoshoot €  85,00 (voor mensen met Profiel Plus € 75,00)

Website vernieuwd

Onze website is vernieuwd. Iets andere opzet maar wel de vertrouwde items. Meer duidelijkheid hetgeen wij bieden. 

Een afdeling communicatietrainingen en afdeling casting. Een greep uit ons bestand met acteurs en figuranten.
Wij plaatsen de artiesten met een Basis Plus en Profiel Plus op de website. Zie jij je foto niet en wil je wel vermeld met een afbeelding neem dan even contact op. Zoeken kan door op de pagina "onze mensen"  onder Casting CTRL f te doen en dan je naam in het zoekvenster typen. 

Uitleg over inschrijvingen 

Workshop- cursusruimte te huur

Act4you biedt de mogelijkheid om een kleine workshopruimte / coachingsruimte te huren (18m2) in Alkmaar.
Heb je interesse mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmfestivals bezoeken

Naast de bekende filmfestivals in Utrecht, IDFA en Film by the See zijn er regelmatig interessante regionale bijeenkomsten van getalenteerde semi-professionele filmmakers.
Komt men door de selectie dan kan de film door naar de landelijke keuring. Hierbij een verslag van Tobias Stokhof, filmmaker en bezoeker van de festivals.
NOVA NOORD 2019

En de film waarmee hij een laureaat won "Mountainbikers in the dust"  (gefilmd in Nepal)   https://youtu.be/ETwEP-bJvRY

Het eerste weekend van November is de landelijke wedstrijd.

 

Het zit er op

In april begon ik met mijn stage bij Act4you, nog niet wetend wat ik bij een castingbureau zou gaan doen. Vandaag is mijn laatste dag bij Act4you en ik kan zeggen dat het een korte, maar leerzame stageperiode geweest is.

Ik heb heel veel mogen leren en mogen bijwonen. Ik heb veel getalenteerde mensen mogen spreken. Mensen met zoveel doorzettingsvermogen en velen die mij hebben geïnspireerd. Ieder met een eigen verhaal en zoveel vertrouwen in het vak.

Daarnaast heb ik bijzondere dagen mogen mee maken, die ik in mijn dagelijkse leven als student niet snel zou meemaken. Dag van de Trainingsacteurs, vergadering bijwonen, in het publiek bij “Ik weet er alles van” en “Superkidz”, allemaal leerzame dagen, waar ik zeker positief naar terug kijk.

Iedereen die heeft mee gewerkt aan de interviews en verslagen wil ik heel erg bedanken. Ik bewonder jullie allemaal een voor een.

Voor de rest wil ik natuurlijk mijn stagebegeleider Ellenor bedanken. Ik heb veel mogen leren van haar inzet, geduld, motivatie, doorzettingsvermogen en leergierigheid. De feedback op mijn verslagen, interviews en filmpjes, ik kan het allemaal meenemen voor in de toekomst.
Act4you is een mooi bedrijf die jong talent mogelijkheden geeft, bemiddelt voor figuranten/acteurs en ze even in de spotlight laat staan en werkzaam is bij communicatietrainingen en trainingsacteurs inzet. Ik hoop oprecht dat Act4you nog velen jaren mag doorgaan.

Ik hoop nog veel van jullie te horen en/of zien!

Eline

 PS: Ik wil Eline natuurlijk ook hartelijk danken voor alle mooie verhalen die zij heeft geschreven en wens haar veel succes met haar studie en loopbaan - Ellenor

 

Ruben - "de blije noot"

Ruben Kroon, 15  onderbouw VWO Extra inmiddels afgerond. Terwijl hij nog in zijn kinderstoeltje zat, stampte hij al op het voetensteuntje. Zijn moeder heeft hem toen opgegeven voor tapdansen. Op 6-jarige leeftijd is hij begonnen bij Dansstudio Dentro. In eerste instantie lag zijn interesse niet bij tapdansen en was hij ook geen sport”man”.

Ruben Kroon 429
“Sinds Billy Elliot denk ik dat Entertainment wel mijn ding is. Na dat moment dacht ik: Hier wil ik meer van!” vertelt Ruben.

Ruben is een jongen die erg blij is, maar dan ook echt HEEL blij. Dat is dan ook zijn levensmotto. Docenten noemen hem dan ook wel “de blije noot in de klas”. Daarnaast is hij nieuwgierig en heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen. Als hij iets echt wilt, dan gaat hij er ook met de volle 100% voor.

Hij was nog maar 10 jaar oud, toen hij al met een hele toffe ervaring mocht mee doen. De musical ‘Billy Elliot’, met de intentie om Micheal te worden. Hiervoor heeft hij de Billy Elliot school gevolgd. Ruben heeft daar veel kunnen leren over dans, zang en theater. “Hiervoor tapte ik alleen, maar daar heb ik geleerd veel breder te kijken. Nu doe ik ook aan HipHop en Ballet en dan merk je dat ook die dansstijlen invloed hebben op mijn tapdansen. Zoals ballet, het is de basis, je leert heel netjes werken en hoe al je spieren in je lichaam werken. Het geeft meer controle over mijn lijf en alles gaat er dan ook mooier uitzien.”

In het AFAS Circustheater waar zo’n 1800 mensen in kunnen, heeft Ruben 20 optredens gehad. Helaas stopte Billy Elliot vroegtijdig. “De eerste keer vond ik het heel spannend op het podium, maar uiteindelijk raak je in die flow. De zaal is zwart en je bent zo goed begeleid dat ik alles wel 10 keer dubbel wist.” Naast Billy Elliot heeft Ruben nog wat hoogtepunten in zijn leven gehad en die breiden zich alleen maar uit. Zo heeft hij mee gedaan met Alkmaars Talent en zit hij bij de WDO Premium Club. Alkmaars Talent vond hij een hele leuke ervaring waarin hij positieve vooruitgang zag. Het was zijn eerste stap om zelf dansjes te maken. Zijn interesse in acteren en zingen is ook ontstaan na de Billy Elliot musical. Bij de WDO Premium Club leer je o.a. hoe je een scène start, personage creëert, maar ook hoe het achter de schermen in zijn werk gaat.

Na het Billy Elliot traject heeft Ruben al Tap gehad van toffe mensen. Hij heeft 2 jaar les gehad van Marijke de Braal in Amsterdam en binnenkort gaat hij privéles krijgen van Peter Kuit, één van de besten van Nederland. Bij tapdansen hoort ook een beetje entertainment en de positieve vibe die erom heen speelt. “Comedy vind ik het meest interessante. De mensen laten lachen, de verschillende soorten personages die je kan zijn en daarnaast denk ik dat dit mij ook wel goed ligt.” Op dans- en zanggebied hoopt hij nog beter te worden. Hij zou graag met zang een boodschap willen overbrengen aan het publiek en met Tapdansen nog sneller willen worden.

We kunnen zeker spreken van een gedreven jongen. Danst 4 tot 5 keer in de week, volgt zangles in de 2 weken en volgt elke donderdag acteerlessen. Daarnaast oefent hij alle 3 de dingen elke dag. “Het is veel, maar dat moet ook. Als je het echt goed wilt kunnen moet je goed blijven trainen.” Inspiratiebronnen zijn voor hem: Robin Williams, Fred Astaire en Mister Bean. Deze mensen hebben zoveel dingen mogen doen, in de toekomst hoopt hij dit ook te kunnen bereiken. Ruben is al op het juiste pad, want binnenkort gaat hij samen met een andere jongen voor een Youtube kanaal een scène dansen uit Singin’ in the Rain van Moses Supposes. Deze oude stijl vindt hij geweldig, de snelle tap, veel ritmes, hij is er helemaal fan van.

“Voor mij is dansen een uitdaging. Als ik echt moet zweten komt er een gevoel bij me op. Daar word ik echt heel blij van. Het betekent dat ik mezelf kan uiten, mijn energie kan loslaten.” Zijn grote dromen zijn dan ook, tapdanser en acteur worden.

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.