Trainings/coachingsruimte is klaar

De trainings/coachingsruimte is klaar voor ontvangst. Dus welkom in Alkmaar.


Per 1 maart kregen wij de sleutel maar kort daarna al meteen dicht helaas. Die tijd benut om alles in te richten.  Een ruimte die gebruikt wordt door Act4you en Coach4you.nu 
Dat houdt in persoonlijke coaching, kleinschalige workshops zowel op acteergebied als ook communicatie. Oefensessies voor mediatiors in opleiding en binnenkort video-assessments mediation. Kijk voor het cursusaanbod
Een impressie van de voortgang tot actueel
De Letterbak Edisonweg Alkmaar 
De Letterbak kantoor in wording maart Letterbak hal 3  Coaching Letterbak interieur klein fomaat

Waarschuwing voor onbetrouwbaar Modellenbureau

Informatie van RADAR - VIDEO


 De 21-jarige Joey Hagemeijer besluit zich onlangs in te schrijven bij een modellenbureau. Na een korte zoektocht komt hij terecht op de website van het modellenbureau Prestige Modelmanagement. Hij stuurt zijn foto’s in en wacht af.

Goedgekeurd Al snel krijgt Joey via de mail een reactie van het modellenbureau. Zijn inschrijving is goedgekeurd en het bureau wil graag met hem werken. Joey moet 120 euro inschrijfgeld betalen en wordt opgenomen in het bestand.

Argwaan Maar daar stopt ook ieder contact. Het blijft stil en Joey krijgt argwaan. Hij gaat op onderzoek uit en richt een facebookpagina op om andere mensen te vragen naar hun ervaringen met Prestige Modelmanagement. Al snel kreeg hij tientallen reacties, ook van mensen buiten Nederland. En na een paar weken krijgt Joey opeens wel een bericht van Prestige Modelmanagement. Geen opdracht, maar een dreigmail van de advocaat van Prestige Modelmanagement over zijn Facebookpagina.

Meerdere gedupeerden Naast het verhaal van Joey komen bij Radar meer berichten binnen van gedupeerde modellen die zich hebben ingeschreven bij Prestige Modelmanagement. Ze hebben allemaal 120 euro inschrijfgeld betaald en niets meer gehoord. Reden genoeg voor verslaggever Fons Hendriks om op onderzoek te gaan in Radar Checkt. Zie video.

Wees alert als je bij inschrijving veel geld moet betalen.

NB:  Bij Act4you is inschrijven gratis of je kunt een voordeling abonnement kiezen voor 7,50 per jaar, uitgebreid abonnement voor 18,00 per jaar. 

Commercial BOACT - Trainingsacteurs

Heb jij de nieuwe Trainingsacteur commercial al gezien op TV?     VIDEO


De BOACT bureaus (=de Brancheorganisatie van Trainingsacteurs-bureaus hebben een STER reclame gemaakt.  In deze commercial laten ze zien dat er, ondanks de beperkingen van de COVID-19 maatregelen, volop mogelijkheden zijn voor het mooie vak trainingsacteren. Hulde en dank! 

Kwartiertje Klankbord

coachingsgesprek

Soms heb je een aantal vragen over je werk of hobby (acteren, muziek maken, zingen of .....) Je wil weten hoe je je netwerk kunt uitbreiden, wel of geen website? Hoe ga ik naar een auditie? Kan ik van mijn hobby mijn beroep maken en zo ja hoe? Wat zijn goede foto's? 

Kortom veel vragen die deels per mail of telefoon beantwoord kunnen worden, maar af en toe even aanschuiven voor een persoonlijk gesprek is wel zo prettig.  Als jij daar ook behoefte aan hebt mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we kunnen een "kwartiertje" voor je inplannen. 

Op sommige dagen kan je dit ook combineren met het laten maken van nieuwe foto's. En natuurlijk is een bezoek aan Alkmaar sowieso een leuk uitstapje.

Wat kost het? Een "kwartiertje" KLANKBORD  € 15,00 (voor mensen met Profiel Plus account is 1 sessie per jaar gratis!)
Combinatie met fotoshoot €  85,00 (voor mensen met Profiel Plus € 75,00)

Website vernieuwd

Onze website is vernieuwd. Iets andere opzet maar wel de vertrouwde items. Meer duidelijkheid hetgeen wij bieden. 

Een afdeling communicatietrainingen en afdeling casting. Een greep uit ons bestand met acteurs en figuranten.
Wij plaatsen de artiesten met een Basis Plus en Profiel Plus op de website. Zie jij je foto niet en wil je wel vermeld met een afbeelding neem dan even contact op. Zoeken kan door op de pagina "onze mensen"  onder Casting CTRL f te doen en dan je naam in het zoekvenster typen. 

Uitleg over inschrijvingen 

Workshop- cursusruimte te huur

Act4you biedt de mogelijkheid om een kleine workshopruimte / coachingsruimte te huren (18m2) in Alkmaar.
Heb je interesse mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmfestivals bezoeken

Naast de bekende filmfestivals in Utrecht, IDFA en Film by the See zijn er regelmatig interessante regionale bijeenkomsten van getalenteerde semi-professionele filmmakers.
Komt men door de selectie dan kan de film door naar de landelijke keuring. Hierbij een verslag van Tobias Stokhof, filmmaker en bezoeker van de festivals.
NOVA NOORD 2019

En de film waarmee hij een laureaat won "Mountainbikers in the dust"  (gefilmd in Nepal)   https://youtu.be/ETwEP-bJvRY

Het eerste weekend van November is de landelijke wedstrijd.

 

Het zit er op

In april begon ik met mijn stage bij Act4you, nog niet wetend wat ik bij een castingbureau zou gaan doen. Vandaag is mijn laatste dag bij Act4you en ik kan zeggen dat het een korte, maar leerzame stageperiode geweest is.

Ik heb heel veel mogen leren en mogen bijwonen. Ik heb veel getalenteerde mensen mogen spreken. Mensen met zoveel doorzettingsvermogen en velen die mij hebben geïnspireerd. Ieder met een eigen verhaal en zoveel vertrouwen in het vak.

Daarnaast heb ik bijzondere dagen mogen mee maken, die ik in mijn dagelijkse leven als student niet snel zou meemaken. Dag van de Trainingsacteurs, vergadering bijwonen, in het publiek bij “Ik weet er alles van” en “Superkidz”, allemaal leerzame dagen, waar ik zeker positief naar terug kijk.

Iedereen die heeft mee gewerkt aan de interviews en verslagen wil ik heel erg bedanken. Ik bewonder jullie allemaal een voor een.

Voor de rest wil ik natuurlijk mijn stagebegeleider Ellenor bedanken. Ik heb veel mogen leren van haar inzet, geduld, motivatie, doorzettingsvermogen en leergierigheid. De feedback op mijn verslagen, interviews en filmpjes, ik kan het allemaal meenemen voor in de toekomst.
Act4you is een mooi bedrijf die jong talent mogelijkheden geeft, bemiddelt voor figuranten/acteurs en ze even in de spotlight laat staan en werkzaam is bij communicatietrainingen en trainingsacteurs inzet. Ik hoop oprecht dat Act4you nog velen jaren mag doorgaan.

Ik hoop nog veel van jullie te horen en/of zien!

Eline

 PS: Ik wil Eline natuurlijk ook hartelijk danken voor alle mooie verhalen die zij heeft geschreven en wens haar veel succes met haar studie en loopbaan - Ellenor

 

Ruben - "de blije noot"

Ruben Kroon, 15  onderbouw VWO Extra inmiddels afgerond. Terwijl hij nog in zijn kinderstoeltje zat, stampte hij al op het voetensteuntje. Zijn moeder heeft hem toen opgegeven voor tapdansen. Op 6-jarige leeftijd is hij begonnen bij Dansstudio Dentro. In eerste instantie lag zijn interesse niet bij tapdansen en was hij ook geen sport”man”.

Ruben Kroon 429
“Sinds Billy Elliot denk ik dat Entertainment wel mijn ding is. Na dat moment dacht ik: Hier wil ik meer van!” vertelt Ruben.

Ruben is een jongen die erg blij is, maar dan ook echt HEEL blij. Dat is dan ook zijn levensmotto. Docenten noemen hem dan ook wel “de blije noot in de klas”. Daarnaast is hij nieuwgierig en heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen. Als hij iets echt wilt, dan gaat hij er ook met de volle 100% voor.

Hij was nog maar 10 jaar oud, toen hij al met een hele toffe ervaring mocht mee doen. De musical ‘Billy Elliot’, met de intentie om Micheal te worden. Hiervoor heeft hij de Billy Elliot school gevolgd. Ruben heeft daar veel kunnen leren over dans, zang en theater. “Hiervoor tapte ik alleen, maar daar heb ik geleerd veel breder te kijken. Nu doe ik ook aan HipHop en Ballet en dan merk je dat ook die dansstijlen invloed hebben op mijn tapdansen. Zoals ballet, het is de basis, je leert heel netjes werken en hoe al je spieren in je lichaam werken. Het geeft meer controle over mijn lijf en alles gaat er dan ook mooier uitzien.”

In het AFAS Circustheater waar zo’n 1800 mensen in kunnen, heeft Ruben 20 optredens gehad. Helaas stopte Billy Elliot vroegtijdig. “De eerste keer vond ik het heel spannend op het podium, maar uiteindelijk raak je in die flow. De zaal is zwart en je bent zo goed begeleid dat ik alles wel 10 keer dubbel wist.” Naast Billy Elliot heeft Ruben nog wat hoogtepunten in zijn leven gehad en die breiden zich alleen maar uit. Zo heeft hij mee gedaan met Alkmaars Talent en zit hij bij de WDO Premium Club. Alkmaars Talent vond hij een hele leuke ervaring waarin hij positieve vooruitgang zag. Het was zijn eerste stap om zelf dansjes te maken. Zijn interesse in acteren en zingen is ook ontstaan na de Billy Elliot musical. Bij de WDO Premium Club leer je o.a. hoe je een scène start, personage creëert, maar ook hoe het achter de schermen in zijn werk gaat.

Na het Billy Elliot traject heeft Ruben al Tap gehad van toffe mensen. Hij heeft 2 jaar les gehad van Marijke de Braal in Amsterdam en binnenkort gaat hij privéles krijgen van Peter Kuit, één van de besten van Nederland. Bij tapdansen hoort ook een beetje entertainment en de positieve vibe die erom heen speelt. “Comedy vind ik het meest interessante. De mensen laten lachen, de verschillende soorten personages die je kan zijn en daarnaast denk ik dat dit mij ook wel goed ligt.” Op dans- en zanggebied hoopt hij nog beter te worden. Hij zou graag met zang een boodschap willen overbrengen aan het publiek en met Tapdansen nog sneller willen worden.

We kunnen zeker spreken van een gedreven jongen. Danst 4 tot 5 keer in de week, volgt zangles in de 2 weken en volgt elke donderdag acteerlessen. Daarnaast oefent hij alle 3 de dingen elke dag. “Het is veel, maar dat moet ook. Als je het echt goed wilt kunnen moet je goed blijven trainen.” Inspiratiebronnen zijn voor hem: Robin Williams, Fred Astaire en Mister Bean. Deze mensen hebben zoveel dingen mogen doen, in de toekomst hoopt hij dit ook te kunnen bereiken. Ruben is al op het juiste pad, want binnenkort gaat hij samen met een andere jongen voor een Youtube kanaal een scène dansen uit Singin’ in the Rain van Moses Supposes. Deze oude stijl vindt hij geweldig, de snelle tap, veel ritmes, hij is er helemaal fan van.

“Voor mij is dansen een uitdaging. Als ik echt moet zweten komt er een gevoel bij me op. Daar word ik echt heel blij van. Het betekent dat ik mezelf kan uiten, mijn energie kan loslaten.” Zijn grote dromen zijn dan ook, tapdanser en acteur worden.

Roxana bij Workshop de Ontdekkingsreis

‘Workshop De Ontdekkingsreis’ (WDO) - Interview door Eline Kuijper/ stagiair Media College
Roxana vd Meulen  WDO logo

Roxana van der Meulen is zeer veelzijdig: actrice, presentatrice, stemactrice, werkzaam bij live events, theaterdocent op het basis en middelbaar onderwijs en sinds kort is ze ook Supervisor in het gebied Noord-Holland voor ‘Workshop de Ontdekkingsreis’ (WDO).
In 2010 is Roxana afgestudeerd aan de Acteursschool in Amsterdam. Na haar afstuderen is ze begonnen als zzp-er, gericht op het acteren en presenteren. Hiernaast werkte ze al bij de lokale omroep in Alkmaar en in Amsterdam voor Radio TV Centraal. Op een gegeven moment kwam het lesgeven erbij. Ze had het nooit voor ogen, maar het is allemaal op haar pad gekomen. Dit door een gastles drama te verzorgen op een school. Heel spontaan is het daarna verlopen en is ze theaterdocent geworden. Daarnaast is ze ook stemacteur en dit is altijd al een beetje de rode draad geweest. Ze maakte commercials voor lokale ondernemers, werkte mee aan bedrijfsfilms, sprak e-learnings in voor bedrijven voor intern studiemateriaal en ze heeft ook al haar eerste luisterboek ingesproken en is nu bezig met haar tweede.
Daarnaast doet ze veel aan kindertheater en kinderprojecten. Dit ook in samenwerking met Act4you. Ze geeft workshops, begeleidt kinderen – was actief tijdens twee edities van Alkmaars Talent, daarbij vooral gericht op spel en podium presentatie. Ze is momenteel ook nog werkzaam als “Kidz-dj” en vanaf september is ze WDO-er.
WDO is het concept van Joey Kugelmann en gaat door het hele land. Hij wil kinderen laten ervaren wat hij zelf ooit wilde ervaren toen hij jong was. Bij WDO krijgen kinderen de kans om acteerlessen te volgen en dan niet alleen theaterlessen op het podium, maar juist ook hoe alles in het werk gaat achter de schermen. WDO biedt educatie. Kinderen kunnen hun angsten overwinnen en creativiteit bij zichzelf ontdekken. Iedereen moet deze kans krijgen, waar je ook vandaan komt. Daarom zijn er mogelijkheden via Alkmaarpas om korting te krijgen. Bij WDO leer je hoe filmdraaien werkt en alles op de set. Daarnaast bestaat er een Premium Club die veel bezig zijn met musical, theater en acteren. Het is een afsplitsing van WDO zie het als een vervolgopleiding.
Tijdens de WDO workshop krijg je 6 lessen acteren en leer je een filmscript ontwikkelen. Hier leren de kinderen o.a. wat een film is en hoe je die met elkaar maakt. Na de acteerlessen hebben ze twee draaimiddagen, waar ze het filmscript gaan uitwerken tot een echte film, met cameraman, geluidsman, lichten: alles erop en eraan. Roxana is daar als docent bij, maar ook als regisseuse. Ze zorgt voor het proces en samen met de editor wordt de film klaargemaakt voor vertoning. Uiteindelijk kunnen de kinderen met hun ouders, familie, vrienden de film bekijken in één van de Vue bioscopen. Ze krijgen een echte “première” met limousine en rode loper. Voor de kinderen een geweldige ervaring als filmster in spé!
Toen Roxana over WDO te horen kreeg, dacht ze: Dit wil ik ook doen! Er volgde een aantal auditierondes en het was niet zo gemakkelijk als ze had gedacht. Nu het eenmaal gelukt is kan ze niet wachten om haar eerste film te maken. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken. Daarnaast had ik ook al kennis van film maken. Eigenlijk alles wat ik gewend ben. Daarom paste WDO bij mij.” In de toekomst hoopt Roxana dat WDO alleen maar leuker, mooier en groter kan worden. Zelf hoopt ze misschien door te groeien als Supervisor en haar eigen Premium Club te starten.
9 september start Roxana met haar eerste workshop De Koolvlet & De Phoenix, aanmelden kan via. http://www.wdoic.nl/Noord-Holland.html

 

Roos Vogel - aanstormend talent

Van boekenworm tot dansen, presentatrice en actrice - interview door Eline Kuijper

We kunnen haar dan ook wel echt een vogel noemen uit de Noordoostpolder. Roos Vogel 27 jaar en sinds kort fulltime presentatrice en actrice. Op 8-jarige leeftijd is dansen als een hobby begonnen. Van Streetdance, Showdance, Hip Hop, Jazz, Modern, Klassiek tot aan 5 keer in de week trainen en dansen op professioneel niveau. Vanwege een voetoperatie is zij op haar 17e gestopt. Uiteindelijk heeft zij de Kleinkunst en het acteren ontdekt, wat achteraf veel beter bij haar past. “Het heeft zo moeten gaan” vertelt Roos.

Ze is de particuliere opleiding Theater gaan volgen bij Selma Susanne aan de Hogeschool van de Kunsten en combineerde dit tegelijkertijd met Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. “Acteren ging me makkelijk af, alleen lag daar de focus nooit op, maar altijd op het dansen. Tijdens mijn auditie op de Theateropleiding, voelde ik mij gelijk thuis en dat terwijl ik er nog nooit was geweest.”

Het laatste jaar bij de Theateropleiding had ze een bijbaan bij Coolblue. Daar kwam een vacature vrij voor videopresentatrice. Na 5 selectierondes is Roos aangenomen. Binnen een intern videoteam in Rotterdam heeft zij daar een jaar lang gewerkt. Fulltime stond ze voor de camera. Ze heeft daar veel mogen doen en kunnen leren. Een van haar hoogtepunten was dat ze samen met de producer naar Zwitserland vloog om op een beurs videocontent te maken. Voor Roos was dit de vliegende start.

Alles begon vanaf dit moment voor Roos te rollen. Haar eerste losse klussen kreeg ze, video’s opnemen voor castingbureaus en zo kwam ook Alkmaars Talent op haar pad. “Toen de vacature vrijkwam van presentatrice voor Alkmaars Talent, ben ik gelijk gaan inschrijven voor de auditie. Ik dacht wat vind ik nou leuker dan dat. Tijdens mijn opleiding heb ik al eens aan een talentenjacht mogen proeven en met kinderen werken vind ik ook leuk. Alles bij elkaar maakte Alkmaars Talent dat plaatje compleet.”
Roos Vogel 2

“Ik heb een droom, maar ben niet iemand die het uitstippelt hoe je daar moet komen. Ik geloof erin als je hard werkt dat je er dan ook komt.” Zo is ook een van Roos haar doelen bereikt. Ze kan nu volledig leven van presenteren en acteren. Ze presenteert nu o.a. voor grote bedrijven, kleine groepen, grote evenementen, theater, bioscoopfilms en Holland Casino. Haar volgende doel is televisieprogramma’s presenteren. Dit in combinatie met Entertainment, de contacten met de kandidaten vindt ze het leukste bij het presenteren. “Ik ben daar voor mijn publiek. Als ik aan het werk ben gaat er een knop om. Ik ben 100% gefocust. Dat wat ik wil vertellen, dat moet overkomen op mijn publiek. Zoals de programma’s van Beau van Erven Dorens vind ik een echt voorbeeld. Hoe hij een mooie en oprechte connectie maakt met de mensen. Als ik ooit zo’n programma mag maken, mag ik mijn handjes dicht knijpen.”

Naast haar drukke leven als presentatrice en actrice is Roos een echte boekenworm. Met haar werk moet ze constant aan staan. Altijd blijven lachen is voor haar professionaliteit. Als ze leest kruipt Roos even terug in haar schulp. Even haar eigen momentje bij een cafétje met een glaasje wijn, hapje en e-reader.

Roos haar streven is altijd weer wat leren en beter worden. Links of rechts om, als jij iets echt graag wilt, ben ik ervan overtuigd dat je er hoe dan ook wel komt. Streef daar dan naar. Hoe moeilijk het soms lijkt. Vertrouwen in jezelf, maar ook in het vak. Uiteindelijk hoopt ze dat er bij de naam Roos een belletje gaat rinkelen.
Roos Vogel 1

 

TV-show bijgewoond

“Ik weet er alles van”
Hoe gaat het achter de schermen bij een televisieprogramma? Stagiaire Eline heeft op 17 juni een dag mee gedraaid in het publiek van televisieprogramma “Ik weet er alles van”, dat gepresenteerd wordt door Ruben Nicolai. Het is een nieuwe komische kennisquiz, waarbij spelers meedoen die echt alles denken te weten van bijzondere onderwerpen: van superheldenfilms tot Nederlandstalige muziek, van mode tot musicals. De winnaar kan uiteindelijk een leuk geldbedrag winnen.
Handig om vooraf te weten: bij een draaidag in het publiek kan alles heel erg uitlopen, dus plan geen andere afspraken kort er achteraan. Daarnaast is het een lange zit en heb je geen pauzes. Maar dit zijn dan ook wel bijna de enigste nadelen, want voor de rest is het een leuke belevenis, waar je ook weer nieuwe mensen leert kennen.
Het allerleukste van zo’n dag is, denk ik, vooral alles er om heen. Alle cameramensen, de crew, beveiligingen, visagiste voor de kandidaten, belichting, maar vooral het decor. Als publiek moet je vooral uitgebreid klappen en lachen. In het begin wat onwennig, maar uiteindelijk begin ook jij zelfs als publiek er helemaal in te komen op zo’n draaidag. Je weet wanneer je wel en niet moet klappen of lachen. En naar welke kanten je wel of niet moet kijken. Je neigt er al gauw naar om met de cameratechnieken mee te kijken en je daardoor anders te gedragen voor de camera.
Op deze dag werden meerdere opnames gemaakt. Soms moesten de kandidaten iets opnieuw zeggen of net hun handen op een andere plek zetten. Of Ruben Nicolai kreeg dan weer via zijn oortje een opdracht om een zin opnieuw uit te spreken of een beweging anders te maken. Dit was overigens heel grappig om te zien, omdat je vanuit het publiek het apparaatje niet in zijn oor ziet zitten en het soms leek alsof hij tegen zichzelf aan het praten was. Daarnaast kennen we Ruben Nicolai ook wel als een echte grappenmaker en dat bleek ook wel de hele dag.
Kortom, het is een dag om zeker aan te raden en een overdosis ADHD kan van pas komen. Meld je een keer aan om in het publiek te zitten en maak alles van dichtbij mee. Leuk om te weten: niet alleen de kandidaten hadden kans om prijzen te winnen. Ook het publiek maakte tussen de opnames door kans op leuke prijzen.

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.