Skip to main content

Over Act4you

Act4you is in 2008 opgericht door Ellenor Spreeuw
Acteren is van hobby mijn beroep geworden na een carrièreswitch in 2000. Sinds 2005 ook werkzaam als trainingsactrice. Inmiddels geef ik zelf workshops, trainingen en werk als loopbaancoach. Dat lijkt op veel verschillende dingen maar het heeft allemaal met communicatie te maken en versterkt elkaar. Ik vind het een mooie combinatie.

Na een toeristische opleiding werkte ik jarenlang in de toeristische sector, als informatrice, receptioniste, secretaresse, op afdeling inkoop, verkoop en klachtenafhandeling, en enkele jaren als directie-assistente.
Poster Discoveryofheaven
Door mee te doen aan de speelfilm "De ontdekking van de hemel" (sept. 2000) werd dat voor mij de ontdekking van een nieuwe carrière. In 2002 ben ik parttime gaan werken op een basisschool om de tijd te hebben mij verder op het acteervak te kunnen richten. Na diverse acteercursussen te hebben gevolgd dienden de eerste kleine rollen zich aan. Ik deed sindsdien mee aan heel veel films (ook samen met mijn man, dochter en hond) en had o.a gastrollen in GTST, ONM, diverse bedrijfsfilms, Spangen, Juliana, Bernhard – schavuit van Oranje, en in diverse commercials. In 2005 als trainingsactrice aan de slag en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Het is een geweldige uitdaging om mensen te laten ervaren hoe communicatie werkt.

Act4you casting
In 2008 van start met Act4you casting, een kleinschalig bureau met ruimte voor persoonlijk contact. Simpel, gestart met kantoor aan huis, want acteren en trainen doe je vooral op locatie. Geen massa figuratie, maar wel de benodigde aanvulling of net die paar figuranten of acteurs.  Bemiddeling voor een groep trainingsacteurs met naast acteerervaring ook vakkennis op divers gebied. Tevens was ik bestuurslid van de Stichting Alkmaars Talent, welke ten doel heeft het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht te brengen en jongeren een podium te bieden. In 2014 werd voor de eerste keer een talentenjacht daarvoor georganiseerd. Enkele finalisten treden veel op en sommigen halen zelfs de landelijke tv in programma's als Superkids, TVOH en Idols.  Zo waren Maan, Luuk Ransijn, Kim Reizevoort ooit gestart bij onze talentenjacht. Naast alle bemiddeling wil ik zelf ook zeker blijven spelen.

Inmiddels ben ik ook werkzaam als loopbaancoach, zodat ik mensen persoonlijk kan begeleiden bij het zoeken naar een juiste job. Ook bied ik een klankbord voor acteurs die het af en toe lastig vinden het acteren te combineren met een parttime baan.

Ik werk sinds 2005 bij diverse mediationopleidingen als trainingsactrice en co-trainer. Zelf volgde ik de mediationopleiding om de trainingsacteurs die via Act4you worden ingezet nog beter te kunnen begeleiden. En ik faciliteer oefensessies voor mediators in opleiding. 

Over Ellenor

Ellenor is actrice en trainingsactrice. Werkt als (co)trainer en loopbaancoach. 
Wat het acteerwerk betreft, zie 
CV-Ellenor-Spreeuw-_ACTEREN.pdf

Ik werk op diverse locaties
Coaching regio Alkmaar.

Trainingen bieden wij aan door het hele land dat kan bij u in uw bedrijf, instelling. Maar ook kunnen wij voor een locatie zorgen.

Coach4you

Coach4you.nu  biedt (loopbaan) coaching en meer.

  • Vind je het af en toe lastig om het artiestenvak te combineren met ander werk of privé, een gesprek kan helpen
  • Twijfel je over je huidige baan, wil jij ook van je hobby je beroep maken, kom de mogelijkheden bespreken.
  • Of heb je een andere vraag waar een coach bij kan helpen neem vrijblijvend contact op.
    Coach4you logo website totaal