Gouden Televizier-Ring 2019

De vijf winnaars van de derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2019 zijn bekend.

- Blauw Bloed (EO)

- De luizenmoeder (AVROTROS)

- Ellie op patrouille (AVROTROS)

- Project Rembrandt (NTR)

- Urk! (SBS 6)

De vijf winnaars worden nu toegevoegd aan de lijst met de tien winnaars van de vorige twee kwalificatierondes. Op 23 juli start de vierde en laatste ronde. Hier worden nog eens vijf kanshebbers gekozen. Daarna deelt de redactie van Televizier nog vijf wildcards uit aan programma’s die net niet genoeg stemmen haalden.

Op de 25 programma’s die zijn gekwalificeerd kan dit najaar gestemd worden. De drie programma’s met de meeste stemmen, maken op de avond van het Gouden Televizier-Ring Gala kans op dé Gouden Televizier-Ring 2019!

Ben jij ook benieuwd wie er dit jaar gaat winnen of wil je stemmen? Houdt www.televizier.nl in de gaten, want er komen nog een paar spannende stemmomenten aan.

Gouden Televizierring

Interview met multitalent Luuk Ransijn

Voor wie leef ik nou? – Interview met multitalent Luuk (door Eline Kuijper)

Op jonge leeftijd begon Luuk Ransijn, nu 19 jaar, al met het maken van muziek en theater. Zijn passie, hartstocht en gedrevenheid liggen bij het maken van cabaret, spelen van piano, zingen en schrijven van zijn eigen voorstellingen.


Luuk is heel muzikaal opgevoed. Zijn moeder speelt dwarsfluit, twee broers spelen drum en nog een andere broer gitaar. Als 7-jarig jongetje begon hij met toneel en muziekles en hij heeft tot zijn 17e pianoles gevolgd. Op dit moment is hij zijn laatste maanden aan het afronden op de mbo-theateropleiding in Amsterdam Zuid. Via een stagemarkt kwam Luuk terecht bij Theater pand zone 1380 in Weesp, waar ze specifiek bezig zijn op het gebied van cabaret. Hij loopt daar vol enthousiasme stage en kwam zo uiteindelijk bij Sara Kroos terecht.

Het afgelopen jaar is hij door haar gecoacht en is nu door het hele land in haar voorprogramma te zien. Hij speelt voor zalen die hem niet kennen. Vroeger huurde Luuk weleens een klein zaaltje af om op te treden voor familie en vrienden. “Hier kom ik natuurlijk niet mee verder. Ik bleef zitten in mijn eigen kringen: mensen die het allemaal leuk vinden wat je doet. Sara zag mij een beetje dwalen en die heeft mij toen wegwijs gemaakt het afgelopen jaar.” “Voor wie leef ik nou?” Is dan ook vooral de belangrijkste vraag en tegelijkertijd de belangrijkste boodschap die hij wil overbrengen aan zijn publiek. “Laat jezelf niet tegenhouden in je eigen idealen, maar durf vooral voor jezelf te kiezen.”

Toen Luuk begon met schrijven, pakte hij hele grote thema’s over het leven en liefde. Als hij dit dan terugluisterde dacht hij “waar heb ik het eigenlijk over?”. Nu durft Luuk zijn eigen woorden te gebruiken en zijn eigen leven. Ongefilterd en heel direct probeert hij op te schrijven wat er in hem opkomt. “Het belangrijkste is vooral heel dicht bij jezelf te blijven. Vroeger schreef ik altijd over een ‘zij’, maar die dingen waren voor mij niet pakkend.” Zo is Luuk begonnen met het schrijven over homoseksualiteit. In het begin was het nog lastig om hier open over te zijn, maar hij hoopt nu een voorbeeld voor vele anderen te zijn.

Toekomst
Toen Luuk 14 jaar was heeft hij meegedaan met de talentenjacht “Alkmaars Talent” via Act4you. Deze heeft hij in 2014 gewonnen. Dat was zijn eerste optreden. (Eigenlijk zijn 2e, want in 2013 deed hij mee aan de talentenjacht Act4Warchild op het Waagplein in Alkmaar – red.).
Via Act4you kreeg hij in Alkmaar en omstreken de kans om op te treden op de meest verschillende locaties. Vanaf toen heeft hij geleerd om zich heel flexibel op te stellen. Wat nog bovenaan zijn bucketlist staat is meedoen aan cabaretfestivals, in de hoop zo ver mogelijk te komen. En hieruit weer goede contacten te halen.

Luuk zou nog heel graag willen samenwerken met de beste muzikanten die er bestaan. Hij is nu veel bezig met theater, maar zou op muzikaal gebied nog wel beter willen worden. Het lijkt hem ook leuk om, na een paar keer een theater-tour te hebben gedaan, een clubtour te doen met muzikanten. Luuk zijn grootste idool was Maarten van Roozendaal, die een paar jaar geleden is overleden. “Voor mij was hij een groot voorbeeld van hoe je liedjes maakt en hoe je teksten zo direct mogelijk brengt.” Luuk had nog graag met hem willen samenwerken.

Tot aan de zomer is Luuk Ransijn te zien in het voorprogramma van Sara Kroos. Hij hoopt volgend jaar nog vaak op te treden. Hiervoor kun je zijn site in de gaten houden; https://luukransijn.nl.

Als tip wil hij jullie meegeven: “Laat je inspireren door jezelf en door wat er om je heen gebeurt. Zorg vooral dat je jezelf durft te zijn, dat is heel dierbaar!”

Luuk Ransijn 2019

 

Interview met "beroepsfigurant" Jan

Figureren - Gewoon voor de kick…  (interview Eline Kuijper - stagiaire)

De 67-jarige Jan Papenburg was 25 jaar werkzaam bij defensie als magazijn medewerker en ging op 58 jarige leeftijd in de VUT. Jan is altijd al gek geweest van voetbal en zijn grootste idool is/was Johan Cruijff. Hij heeft zo’n 70 plakboeken van hem en heeft hem ook een aantal keer ontmoet. Maar hoe is Jan eigenlijk begonnen met figureren?

Jan Papenburg en Johab Cruijff


Vanaf zijn 8e zat hij op voetbal tot ongeveer zijn 40e jaar. Uiteindelijk kon Jan niet meer voetballen vanwege een knieblessure. Stilzitten is niks voor hem en zo zag hij een oproep in de krant waar ze figuranten zochten voor een film. “Ik wilde altijd een beroemde voetballer worden, maar dat is er helaas niet van gekomen. Toen dacht ik: dan word ik maar een beroemde acteur”, vertelt Jan lachend. Zo gezegd zo gedaan: hij schreef zich in, maar het duurde zo’n half jaar voor hij werd gebeld of hij wilde figureren in een serie van de Vara.

Toen hij zichzelf voor het eerst op de televisie zag vond hij dit helemaal prachtig. “Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken. Ik wilde graag op televisie. Dit gaf mij een kick, nu nog steeds.” Jan was een soap-verslaafde. Soms keek hij zelfs 3 soaps voor hij naar zijn werk ging. Dus waar hij nog heel graag in wilde spelen was GTST. Via mond-tot-mond reclame kwam hij daar terecht en was gelijk door het dolle heen. Vanaf dat moment is hij zich gaan inschrijven bij verschillende castingbureaus. En kreeg zo de ene leuke figuratie-opdracht na de andere.

Door al die figuratie voelde hij zich een beetje een beroemd persoon en hij leerde allemaal nieuwe mensen kennen. Ook kwam hij veel bekende mensen tegen. “Figureren is een sociaal gebeuren, dus ik doe dit nog steeds. Ik figureer minder dan vroeger, na ruim 25 merk ik dat ik niet zo’n zin meer om vroeg op te staan en de hele dag buiten te lopen.
Figurant is eigenlijk net als achtergrondmuziek. Soms sta je wat dichter bij de acteurs en soms heb je maar een kleine bijdrage zodat je niet eens te zien bent op de televisie. Wat Jan het meest bij is gebleven was zijn rolletje in GTST. Hij mocht op de set met Ludo en speelde een zakenman. Het leukste aan figureren vindt hij dat je op verschillende plekken komt waar je normaal niet zou komen. Natuurlijk heb je soms een opdracht die wat minder leuk is dan de andere, maar hij vermaakt zich altijd wel. Jan heeft ook zo’n 250 verschillende tv-programma’s bijgewoond in het publiek. Dit doet hij nog steeds met een groepje bekenden en dan is dan voelt dat bijna als een familiereünie.

Doordat Jan zoveel beroemde mensen tegen kwam begon zijn nieuwe hobby: het maken van selfies met beroemdheden. “Ik maak alleen liever geen selfies, maar laat bij voorkeur foto’s maken. Anders zijn ze niet zo mooi”, vertelt Jan. Hij heeft al meer dan 1000 foto’s. Zijn eerste foto was met Aart Staartjes van Sesamstraat. Zijn leukste foto’s waren met John Cruijf en Beau van Erven Dorens . Met wie hij nog graag op de foto wil is Paul de Leeuw, wie weet………..

JAN EN KAPITEIN RICK  Jan Papenburg en Prinses Laurentien  Kruimeltje tv opnames kopie

Locaties te huur voor filmopnames

Locaties te huur voor filmopnames

Act4you heeft diverse locaties voor filmopnames. Zoals woonhuizen, scholen, kantoorpanden etc. Zoekt u een specifieke plek of een bijzonder gebouw? Neem vrijblijvend contact op.

Luuk met indrukwekkend solo-programma

Luuk Ransijn in Scagon Theater Schagen
Op jonge leeftijd begon Luuk Ransijn, nu 19 jaar, al met het maken van muziek en theater. Zijn passie, hartstocht en gedrevenheid liggen bij het maken van cabaret.
Luuk in Scagon Theater 1


Luuk Ransijn speelt in het voorprogramma van Sara Kroos, met wie hij dit theaterseizoen op verschillende podia door heel Nederland zal spelen. Nu stond de jonge performer 12 mei 2019 op het podium in het Scagon Theater in Schagen en bracht in zijn eentje een dubbelprogramma.

In het eerste programmadeel was zijn solovoorstelling te zien, waarin hij op een luchtige manier een rauwe kant van de werkelijkheid onder woorden bracht met zijn liedjes en cabaret. In het tweede programmadeel ging hij voor iets nieuws. Het publiek mocht als eerste kennismaken met zijn gloednieuwe materiaal en tevens liet hij nog een enkel eerder geschreven nummer horen.

Binnenkort zal er een interview met deze jonge, gedreven, muzikale theatermaker te lezen zijn op onze website en in de nieuwsbrief.

 

Showreel (laten) maken

Heb jij diverse scènes waarin je te zien bent maar weet je niet hoe je die kunt verwerken in een showreel. Wij kunnen dat voor je verzorgen.
Ook is het mogelijk een opname te maken waarin je jezelf voorstelt en dat combineren.


Al vanaf € 50,- montage aangeleverde beelden  (afhankelijk van aangeleverd materiaal kan dat verschillen).
Toeslag voor opname voorstellen of korte scène naar wens € 50,-
Vraag naar de mogelijkheden 

Rechtstreeks geboekt worden ?

De PILOT is gestart. Rechtstreeks geboekt worden door producenten die bij ons een account hebben.


Wat houdt dat in?  Als je een PROFIEL PLUS account hebt dan kunnen producenten je sneller vinden en ook rechtstreeks benaderen voor een opdracht.
Steeds vaker willen producenten figuranten en acteurs zonder tussenkomst van een castingbureau boeken. Dat is enerzijds jammer maar anderzijds ook wel de huidige markt. Wij willen hierin meegaan. Dat wil zeggen de keuze aanbieden, rechtstreeks dan wel ontzorgen via Act4you. Voor de figuranten/acteurs is dat een mooie dubbele optie om gevonden te worden.
Hoe werkt dat?

Je krijgt een mail met verzoek contact op te nemen. Als je het een interessante opdracht vindt dan kan de producent wil je inderdaad boeken dan gaat de hele afhandeling rechtstreeks. Lees hier de de voorwaarden WERKWIJZE_RECHTSTREEKS_BENADEREN_Artiest.pdf

Voor slechts 17,50 per jaar kan je gebruik maken van deze extra optie. 

Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Review coachingsgesprek

REVIEW COACHINGSGESPREK
Bedankt dat je mij geholpen hebt met het verbeteren van mijn sollicitatie brief. Je was heel rustig en nam de tijd voor mij. Ik hecht veel waarde aan de manier hoe jij mij inzage gaf in mijn eigen brieven. In de eerste plaats gaf je mij veel ruimte om mijn verhaal te doen, zodat je een goed beeld kon krijgen van wie ik ben, wat mijn werkervaring is, wat mijn ambitie is en hoe ik die vertaalslag kan maken in een brief.

In de tweede plaats vond ik het ook heel fijn dat je bevestigde dat mijn brieven best heel goed waren (op wat spelfouten na). Dit geeft vertrouwen, omdat je niet persé uitgaat van wat jij vindt of dat het jouw brief zou worden. Je liet het mijn brief zijn. Voor mij was het een opsteker dat het niet per definitie aan mijn brief lag dat ik niet uitgenodigd word voor een gesprek. Dat was al een hele geruststelling en gaf mij veel energie  door te zetten.

Ik vind het bijzonder om te ervaren dat jij jouw netwerk aanspreekt, zodat ik ook in contact kan komen en zelf een netwerk kan opbouwen.  Mijn conclusie is dat Ellenor een heel fijn persoon is om mee in gesprek te gaan. Ze geeft je veel vertrouwen om door te zetten en is proactief bezig om voor jou mogelijkheden te creëren. Ook al is een traject afgesloten, ik voel me niet vergeten.

Gr. JvW


 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!