Skip to main content

ZOOP

Ik werkte tussen 2002 en 2014 parttime op een basisschool en organiseerde vaak uitjes met leerlingen voor de schoolkrant. Ze mochten dan bij mij een aanvraag indienen wie ze graag wilden interviewen. Daar ze inmiddels wel door hadden dat ik een flink netwerk had werden de aanvragen ook diverser. Een groepje meiden had allemaal "acteurs van Zoop" ingevuld. Dus ik probeerde dat te regelen met hun agent. En in 2005 was dat gelukt.  Na goedkeuring van schooldirecteur en ouders met 4 meiden uit de bovenbouw naar Amsterdam. Ze waren doodnerveus en vroegen zich onderweg af of ze nu echt straks hun idolen zouden ontmoeten. 
We kwamen aan bij een grachtenpand waar het agentschap was gevestigd. De kinderen kregen limonade met koek en toen was het wachten. Monique van der Werff (Taffie) zou komen om alle vragen te beantwoorden. Eerst nog even allemaal naar het toilet.
En ja hoor dan is het zover .............

Als de eerste kennismaking is gedaan moet een meisje toch nog een keer naar de wc (zenuwen?) Monique spontaan "ik loop wel even mee".

Wat een verrassing als ook Viviënne van Assum (Elise) nog binnenkomt.

En dan mogen ze eindelijk hun vragen stellen, het geplande uurtje wordt ruim overschreden, er worden nog foto's gemaakt en ze krijgen posters met handtekening mee. Wat een feest.
Terug in de trein praatten ze honderduit. Bij aankomst op het station staan de ouders hun op te wachten. Vraagt een moeder aan haar dochter "en hoe was het?" Meisje reageert nog helemaal ondersteboven "ze ging zelfs mee naar het toilet".  Dat moest ik even uitleggen natuurlijk. 
De meiden hebben er destijds een mooi verslag van gemaakt voor de schoolkrant, het was een geweldige belevenis. 
Interview Zoop 3 Zoopfoto 1

 

 

Meer nieuws

Ramses in vogelvlucht

Op bezoek bij Stagedogs

Bedrijfsfilm - ook voor ZZP'rs

Ludique! brengt Robert Long