Act4you is gestart in 2008 door Ellenor Spreeuw

Acteren is van hobby mijn beroep geworden na een carrièreswitch in 2000. Sinds 2005 daarbij gestart met trainingsacteren en in 2008 Act4you casting opgericht. 

Na een toeristische opleiding en Middel management werkte ik jarenlang in de toeristische sector, als informatrice, receptioniste, secretaresse, op afdeling inkoop, verkoop en klachtenafhandeling, en enkele jaren als directie-assistente.

Steekwoorden:

 • zakelijke dienstverlening
 • inkoop accommodatie
 • verkoop
 • klachtenbehandeling
 • correspondentie
 • planning

"De ontdekking van de hemel"

Door mee te doen aan de speelfilm "De ontdekking van de hemel" (sept. 2000) werd dat voor mij de ontdekking van een nieuwe carrière. In 2002 ben ik parttime gaan werken op een basisschool om de tijd te hebben mij verder op het acteervak te kunnen richten. Na diverse acteercursussen te hebben gevolgd dienden de eerste kleine rollen zich aan. Ik deed sindsdien mee aan heel veel films (ook samen met mijn  man, dochter en hond) en had o.a gastrollen in GTST, ONM, diverse bedrijfsfilms, Spangen, Juliana, Bernhard – schavuit van Oranje, en iin diverse commercials. In 2005 als trainingsactrice aan de slag en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Het is een geweldige uitdaging om mensen te laten ervaren hoe communicatie werkt.

Act4you casting

In 2008 dus van start met Act4you casting, een kleinschalig bureau met ruimte voor persoonlijk contact. Simpel, kantoor aan huis, want acteren doe je tenslotte op locatie. Er staan veel kinderen ingeschreven, ik vind het belangrijk om die goed te begeleiden.

Dus geen massa figuratie, maar wel de benodigde aanvulling of net die ene figurant of acteur. Bekende figuranten en acteurs, maar ook "nieuwe" gezichten die nog niet zo bekend zijn. Jongeren met talent en een groep trainingsacteurs met naast acteerervaring ook vakkennis op divers gebied. Tevens hebben wij inmiddels een leuk aanbod van doorgaans jonge artiesten die tijdens een evenement of tijdens een diner of feestje kunnen optreden.

Act4you ondersteunt diverse studentenprojecten door figuranten en acteurs te zoeken zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Tevens ben ik bestuurslid van de Stichting Alkmaars Talent, welke ten doel heeft het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht te brengen en jongeren een podium te bieden. In 2014 werd voor de eerste keer een talentenjacht daarvoor georganiseerd. Enkele finalisten treden nu al veel op en sommigen halen zelfs de landelijke tv (Superkids en TVOH).  Zie hiervoor www.alkmaarstalent.nl

Naast al deze werkzaamheden wil ik zelf ook zeker blijven spelen.

Acteren is geweldig leuk, elke keer weer een uitdaging – kortom genieten.

 

Als je bij ons staat ingeschreven als artiest of producent ontvang je automatisch onze nieuwsbrief. Sta je niet ingeschreven maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor algemeen nieuws.

Dank voor leuke opdracht
Beste Ellenor,

Ik wens je een knallend 2016 met heel veel producties en leuke nieuwe uitdagingen!

Ik hoop dat ik snel weer iets voor je kan betekenen, want de vorig opdracht was zo leuk!

Hartelijke groet, Madelon Schoenmaker

 • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
 • Persoonlijk contact
 • Maatwerk
 • Begeleiding jong talent
 • Communicatietrainingen
 • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
Copyright, All Rights Reserved 2017 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Semster.