ACT4YOU IS GESTART IN 2008 DOOR ELLENOR SPREEUW

Acteren is van hobby mijn beroep geworden na een carrièreswitch in 2000. Sinds 2005 ook werkzaam als trainingsactrice en inmiddels als loopbaancoach.

Na een toeristische opleiding en Middel management werkte ik jarenlang in de toeristische sector, als informatrice, receptioniste, secretaresse, op afdeling inkoop, verkoop en klachtenafhandeling, en enkele jaren als directie-assistente.

"De ontdekking van de hemel"

Door mee te doen aan de speelfilm "De ontdekking van de hemel" (sept. 2000) werd dat voor mij de ontdekking van een nieuwe carrière. In 2002 ben ik parttime gaan werken op een basisschool om de tijd te hebben mij verder op het acteervak te kunnen richten. Na diverse acteercursussen te hebben gevolgd dienden de eerste kleine rollen zich aan. Ik deed sindsdien mee aan heel veel films (ook samen met mijn man, dochter en hond) en had o.a gastrollen in GTST, ONM, diverse bedrijfsfilms, Spangen, Juliana, Bernhard – schavuit van Oranje, en iin diverse commercials. In 2005 als trainingsactrice aan de slag en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Het is een geweldige uitdaging om mensen te laten ervaren hoe communicatie werkt.

Act4you casting

In 2008 dus van start met Act4you casting, een kleinschalig bureau met ruimte voor persoonlijk contact. Simpel, kantoor aan huis, want acteren en trainen doe je tenslotte op locatie. Er staan veel kinderen ingeschreven, ik vind het belangrijk om die goed te begeleiden.

Dus geen massa figuratie, maar wel de benodigde aanvulling of net die ene figurant of acteur. Bekende figuranten en acteurs, maar ook "nieuwe" gezichten die nog niet zo bekend zijn. Jongeren met talent en een groep trainingsacteurs met naast acteerervaring ook vakkennis op divers gebied. Tevens hebben wij inmiddels een leuk aanbod van doorgaans jonge artiesten die tijdens een evenement of tijdens een diner of feestje kunnen optreden.

Act4you ondersteunt diverse studentenprojecten door figuranten en acteurs te zoeken zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Tevens was ik bestuurslid van de Stichting Alkmaars Talent, welke ten doel heeft het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht te brengen en jongeren een podium te bieden. In 2014 werd voor de eerste keer een talentenjacht daarvoor georganiseerd. Enkele finalisten treden nu al veel op en sommigen halen zelfs de landelijke tv (Superkids en TVOH en Idols). Ondanks dat ik mijn bestuurswerkzaamheden heb beëindigd ben ik nog steeds nauw betrokken door het begeleiden van de jonge talenten die mee hebben gedaan en verder willen in het vak. Zie ook www.alkmaarstalent.nl

Naast al deze werkzaamheden wil ik zelf ook zeker blijven spelen. En inmiddels ben ik ook werkzaam als loopbaancoach, zodat ik mensen persoonlijk kan begeleiden bij het zoeken naar een juiste job.

Acteren is geweldig leuk, elke keer weer een uitdaging – kortom genieten.

Inloggen

In de spotlight

In de spotlight

Seniorengroep

Seniorengroep

Diverse "oudere" acteurs en figuranten
Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Eline liep stage voor Media College

Ik wil  mijn stagebegeleider Ellenor bedanken. Ik heb veel mogen leren van haar inzet, geduld, motivatie, doorzettingsvermogen en leergierigheid. De feedback op mijn verslagen, interviews en filmpjes, ik kan het allemaal meenemen voor in de toekomst.  Act4you is een mooi bedrijf dat jong talent mogelijkheden geeft, bemiddelt voor figuranten/acteurs en ze even in de spotlight laat staan.  Tevens werkzaam is bij communicatietrainingen.  Ik hoop oprecht dat Act4you nog velen jaren mag doorgaan.
Eline Kuijper

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!