ACT4YOU IS GESTART IN 2008 DOOR ELLENOR SPREEUW

Acteren is van hobby mijn beroep geworden na een carrièreswitch in 2000. Sinds 2005 ook werkzaam als trainingsactrice en inmiddels als loopbaancoach.

Na een toeristische opleiding en Middel management werkte ik jarenlang in de toeristische sector, als informatrice, receptioniste, secretaresse, op afdeling inkoop, verkoop en klachtenafhandeling, en enkele jaren als directie-assistente.

"De ontdekking van de hemel"

Door mee te doen aan de speelfilm "De ontdekking van de hemel" (sept. 2000) werd dat voor mij de ontdekking van een nieuwe carrière. In 2002 ben ik parttime gaan werken op een basisschool om de tijd te hebben mij verder op het acteervak te kunnen richten. Na diverse acteercursussen te hebben gevolgd dienden de eerste kleine rollen zich aan. Ik deed sindsdien mee aan heel veel films (ook samen met mijn man, dochter en hond) en had o.a gastrollen in GTST, ONM, diverse bedrijfsfilms, Spangen, Juliana, Bernhard – schavuit van Oranje, en iin diverse commercials. In 2005 als trainingsactrice aan de slag en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Het is een geweldige uitdaging om mensen te laten ervaren hoe communicatie werkt.

Act4you casting

In 2008 dus van start met Act4you casting, een kleinschalig bureau met ruimte voor persoonlijk contact. Simpel, kantoor aan huis, want acteren en trainen doe je tenslotte op locatie. Er staan veel kinderen ingeschreven, ik vind het belangrijk om die goed te begeleiden.

Dus geen massa figuratie, maar wel de benodigde aanvulling of net die ene figurant of acteur. Bekende figuranten en acteurs, maar ook "nieuwe" gezichten die nog niet zo bekend zijn. Jongeren met talent en een groep trainingsacteurs met naast acteerervaring ook vakkennis op divers gebied. Tevens hebben wij inmiddels een leuk aanbod van doorgaans jonge artiesten die tijdens een evenement of tijdens een diner of feestje kunnen optreden.

Act4you ondersteunt diverse studentenprojecten door figuranten en acteurs te zoeken zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Tevens was ik bestuurslid van de Stichting Alkmaars Talent, welke ten doel heeft het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht te brengen en jongeren een podium te bieden. In 2014 werd voor de eerste keer een talentenjacht daarvoor georganiseerd. Enkele finalisten treden nu al veel op en sommigen halen zelfs de landelijke tv (Superkids en TVOH en Idols). Ondanks dat ik mijn bestuurswerkzaamheden heb beëindigd ben ik nog steeds nauw betrokken door het begeleiden van de jonge talenten die mee hebben gedaan en verder willen in het vak. Zie ook www.alkmaarstalent.nl

Naast al deze werkzaamheden wil ik zelf ook zeker blijven spelen. En inmiddels ben ik ook werkzaam als loopbaancoach, zodat ik mensen persoonlijk kan begeleiden bij het zoeken naar een juiste job.

Acteren is geweldig leuk, elke keer weer een uitdaging – kortom genieten.

Inloggen

In de spotlight

In de spotlight

Seniorengroep

Seniorengroep

Diverse "oudere" acteurs en figuranten
Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Review coachingsgesprek

REVIEW COACHINGSGESPREK
Bedankt dat je mij geholpen hebt met het verbeteren van mijn sollicitatie brief. Je was heel rustig en nam de tijd voor mij. Ik hecht veel waarde aan de manier hoe jij mij inzage gaf in mijn eigen brieven. In de eerste plaats gaf je mij veel ruimte om mijn verhaal te doen, zodat je een goed beeld kon krijgen van wie ik ben, wat mijn werkervaring is, wat mijn ambitie is en hoe ik die vertaalslag kan maken in een brief.

In de tweede plaats vond ik het ook heel fijn dat je bevestigde dat mijn brieven best heel goed waren (op wat spelfouten na). Dit geeft vertrouwen, omdat je niet persé uitgaat van wat jij vindt of dat het jouw brief zou worden. Je liet het mijn brief zijn. Voor mij was het een opsteker dat het niet per definitie aan mijn brief lag dat ik niet uitgenodigd word voor een gesprek. Dat was al een hele geruststelling en gaf mij veel energie  door te zetten.

Ik vind het bijzonder om te ervaren dat jij jouw netwerk aanspreekt, zodat ik ook in contact kan komen en zelf een netwerk kan opbouwen.  Mijn conclusie is dat Ellenor een heel fijn persoon is om mee in gesprek te gaan. Ze geeft je veel vertrouwen om door te zetten en is proactief bezig om voor jou mogelijkheden te creëren. Ook al is een traject afgesloten, ik voel me niet vergeten.

Gr. JvW


 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!