TV-show bijgewoond

“Ik weet er alles van”
Hoe gaat het achter de schermen bij een televisieprogramma? Stagiaire Eline heeft op 17 juni een dag mee gedraaid in het publiek van televisieprogramma “Ik weet er alles van”, dat gepresenteerd wordt door Ruben Nicolai. Het is een nieuwe komische kennisquiz, waarbij spelers meedoen die echt alles denken te weten van bijzondere onderwerpen: van superheldenfilms tot Nederlandstalige muziek, van mode tot musicals. De winnaar kan uiteindelijk een leuk geldbedrag winnen.
Handig om vooraf te weten: bij een draaidag in het publiek kan alles heel erg uitlopen, dus plan geen andere afspraken kort er achteraan. Daarnaast is het een lange zit en heb je geen pauzes. Maar dit zijn dan ook wel bijna de enigste nadelen, want voor de rest is het een leuke belevenis, waar je ook weer nieuwe mensen leert kennen.
Het allerleukste van zo’n dag is, denk ik, vooral alles er om heen. Alle cameramensen, de crew, beveiligingen, visagiste voor de kandidaten, belichting, maar vooral het decor. Als publiek moet je vooral uitgebreid klappen en lachen. In het begin wat onwennig, maar uiteindelijk begin ook jij zelfs als publiek er helemaal in te komen op zo’n draaidag. Je weet wanneer je wel en niet moet klappen of lachen. En naar welke kanten je wel of niet moet kijken. Je neigt er al gauw naar om met de cameratechnieken mee te kijken en je daardoor anders te gedragen voor de camera.
Op deze dag werden meerdere opnames gemaakt. Soms moesten de kandidaten iets opnieuw zeggen of net hun handen op een andere plek zetten. Of Ruben Nicolai kreeg dan weer via zijn oortje een opdracht om een zin opnieuw uit te spreken of een beweging anders te maken. Dit was overigens heel grappig om te zien, omdat je vanuit het publiek het apparaatje niet in zijn oor ziet zitten en het soms leek alsof hij tegen zichzelf aan het praten was. Daarnaast kennen we Ruben Nicolai ook wel als een echte grappenmaker en dat bleek ook wel de hele dag.
Kortom, het is een dag om zeker aan te raden en een overdosis ADHD kan van pas komen. Meld je een keer aan om in het publiek te zitten en maak alles van dichtbij mee. Leuk om te weten: niet alleen de kandidaten hadden kans om prijzen te winnen. Ook het publiek maakte tussen de opnames door kans op leuke prijzen.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.
Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Christiaan van MatZwart


Het was erg prettig samenwerken met Ellenor / Act4you voor een film voor de Rijksoverheid. Ze is zeer duidelijk in communicatie, prettig in omgang! Ze kwam zelf de acteur brengen en even op de set kijken! Nogmaals dank voor de inzet en tot een volgende keer! Christiaan - Regisseur, Editor & Filmmaker


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!