Roxana bij Workshop de Ontdekkingsreis

‘Workshop De Ontdekkingsreis’ (WDO) - Interview door Eline Kuijper/ stagiair Media College
Roxana vd Meulen  WDO logo

Roxana van der Meulen is zeer veelzijdig: actrice, presentatrice, stemactrice, werkzaam bij live events, theaterdocent op het basis en middelbaar onderwijs en sinds kort is ze ook Supervisor in het gebied Noord-Holland voor ‘Workshop de Ontdekkingsreis’ (WDO).
In 2010 is Roxana afgestudeerd aan de Acteursschool in Amsterdam. Na haar afstuderen is ze begonnen als zzp-er, gericht op het acteren en presenteren. Hiernaast werkte ze al bij de lokale omroep in Alkmaar en in Amsterdam voor Radio TV Centraal. Op een gegeven moment kwam het lesgeven erbij. Ze had het nooit voor ogen, maar het is allemaal op haar pad gekomen. Dit door een gastles drama te verzorgen op een school. Heel spontaan is het daarna verlopen en is ze theaterdocent geworden. Daarnaast is ze ook stemacteur en dit is altijd al een beetje de rode draad geweest. Ze maakte commercials voor lokale ondernemers, werkte mee aan bedrijfsfilms, sprak e-learnings in voor bedrijven voor intern studiemateriaal en ze heeft ook al haar eerste luisterboek ingesproken en is nu bezig met haar tweede.
Daarnaast doet ze veel aan kindertheater en kinderprojecten. Dit ook in samenwerking met Act4you. Ze geeft workshops, begeleidt kinderen – was actief tijdens twee edities van Alkmaars Talent, daarbij vooral gericht op spel en podium presentatie. Ze is momenteel ook nog werkzaam als “Kidz-dj” en vanaf september is ze WDO-er.
WDO is het concept van Joey Kugelmann en gaat door het hele land. Hij wil kinderen laten ervaren wat hij zelf ooit wilde ervaren toen hij jong was. Bij WDO krijgen kinderen de kans om acteerlessen te volgen en dan niet alleen theaterlessen op het podium, maar juist ook hoe alles in het werk gaat achter de schermen. WDO biedt educatie. Kinderen kunnen hun angsten overwinnen en creativiteit bij zichzelf ontdekken. Iedereen moet deze kans krijgen, waar je ook vandaan komt. Daarom zijn er mogelijkheden via Alkmaarpas om korting te krijgen. Bij WDO leer je hoe filmdraaien werkt en alles op de set. Daarnaast bestaat er een Premium Club die veel bezig zijn met musical, theater en acteren. Het is een afsplitsing van WDO zie het als een vervolgopleiding.
Tijdens de WDO workshop krijg je 6 lessen acteren en leer je een filmscript ontwikkelen. Hier leren de kinderen o.a. wat een film is en hoe je die met elkaar maakt. Na de acteerlessen hebben ze twee draaimiddagen, waar ze het filmscript gaan uitwerken tot een echte film, met cameraman, geluidsman, lichten: alles erop en eraan. Roxana is daar als docent bij, maar ook als regisseuse. Ze zorgt voor het proces en samen met de editor wordt de film klaargemaakt voor vertoning. Uiteindelijk kunnen de kinderen met hun ouders, familie, vrienden de film bekijken in één van de Vue bioscopen. Ze krijgen een echte “première” met limousine en rode loper. Voor de kinderen een geweldige ervaring als filmster in spé!
Toen Roxana over WDO te horen kreeg, dacht ze: Dit wil ik ook doen! Er volgde een aantal auditierondes en het was niet zo gemakkelijk als ze had gedacht. Nu het eenmaal gelukt is kan ze niet wachten om haar eerste film te maken. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken. Daarnaast had ik ook al kennis van film maken. Eigenlijk alles wat ik gewend ben. Daarom paste WDO bij mij.” In de toekomst hoopt Roxana dat WDO alleen maar leuker, mooier en groter kan worden. Zelf hoopt ze misschien door te groeien als Supervisor en haar eigen Premium Club te starten.
9 september start Roxana met haar eerste workshop De Koolvlet & De Phoenix, aanmelden kan via. http://www.wdoic.nl/Noord-Holland.html

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.
Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Kees - cursist Mediation College

Dank hulp voorbereiden examen mediation

Op 6 en 11 juli in het totaal 4 oefensessies gedaan voor een live-assessment mediation. Professionele acteurs en gerichte feedback. Daar heb ik heel veel aan gehad. Uiteindelijk oo woensdag 12 juli geslaagd voor het live-assessment!

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!