Roos Vogel - aanstormend talent

Van boekenworm tot dansen, presentatrice en actrice - interview door Eline Kuijper

We kunnen haar dan ook wel echt een vogel noemen uit de Noordoostpolder. Roos Vogel 27 jaar en sinds kort fulltime presentatrice en actrice. Op 8-jarige leeftijd is dansen als een hobby begonnen. Van Streetdance, Showdance, Hip Hop, Jazz, Modern, Klassiek tot aan 5 keer in de week trainen en dansen op professioneel niveau. Vanwege een voetoperatie is zij op haar 17e gestopt. Uiteindelijk heeft zij de Kleinkunst en het acteren ontdekt, wat achteraf veel beter bij haar past. “Het heeft zo moeten gaan” vertelt Roos.

Ze is de particuliere opleiding Theater gaan volgen bij Selma Susanne aan de Hogeschool van de Kunsten en combineerde dit tegelijkertijd met Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. “Acteren ging me makkelijk af, alleen lag daar de focus nooit op, maar altijd op het dansen. Tijdens mijn auditie op de Theateropleiding, voelde ik mij gelijk thuis en dat terwijl ik er nog nooit was geweest.”

Het laatste jaar bij de Theateropleiding had ze een bijbaan bij Coolblue. Daar kwam een vacature vrij voor videopresentatrice. Na 5 selectierondes is Roos aangenomen. Binnen een intern videoteam in Rotterdam heeft zij daar een jaar lang gewerkt. Fulltime stond ze voor de camera. Ze heeft daar veel mogen doen en kunnen leren. Een van haar hoogtepunten was dat ze samen met de producer naar Zwitserland vloog om op een beurs videocontent te maken. Voor Roos was dit de vliegende start.

Alles begon vanaf dit moment voor Roos te rollen. Haar eerste losse klussen kreeg ze, video’s opnemen voor castingbureaus en zo kwam ook Alkmaars Talent op haar pad. “Toen de vacature vrijkwam van presentatrice voor Alkmaars Talent, ben ik gelijk gaan inschrijven voor de auditie. Ik dacht wat vind ik nou leuker dan dat. Tijdens mijn opleiding heb ik al eens aan een talentenjacht mogen proeven en met kinderen werken vind ik ook leuk. Alles bij elkaar maakte Alkmaars Talent dat plaatje compleet.”
Roos Vogel 2

“Ik heb een droom, maar ben niet iemand die het uitstippelt hoe je daar moet komen. Ik geloof erin als je hard werkt dat je er dan ook komt.” Zo is ook een van Roos haar doelen bereikt. Ze kan nu volledig leven van presenteren en acteren. Ze presenteert nu o.a. voor grote bedrijven, kleine groepen, grote evenementen, theater, bioscoopfilms en Holland Casino. Haar volgende doel is televisieprogramma’s presenteren. Dit in combinatie met Entertainment, de contacten met de kandidaten vindt ze het leukste bij het presenteren. “Ik ben daar voor mijn publiek. Als ik aan het werk ben gaat er een knop om. Ik ben 100% gefocust. Dat wat ik wil vertellen, dat moet overkomen op mijn publiek. Zoals de programma’s van Beau van Erven Dorens vind ik een echt voorbeeld. Hoe hij een mooie en oprechte connectie maakt met de mensen. Als ik ooit zo’n programma mag maken, mag ik mijn handjes dicht knijpen.”

Naast haar drukke leven als presentatrice en actrice is Roos een echte boekenworm. Met haar werk moet ze constant aan staan. Altijd blijven lachen is voor haar professionaliteit. Als ze leest kruipt Roos even terug in haar schulp. Even haar eigen momentje bij een cafétje met een glaasje wijn, hapje en e-reader.

Roos haar streven is altijd weer wat leren en beter worden. Links of rechts om, als jij iets echt graag wilt, ben ik ervan overtuigd dat je er hoe dan ook wel komt. Streef daar dan naar. Hoe moeilijk het soms lijkt. Vertrouwen in jezelf, maar ook in het vak. Uiteindelijk hoopt ze dat er bij de naam Roos een belletje gaat rinkelen.
Roos Vogel 1

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.
Waarom Act4you
  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Referenties

Mario in film DJI - leven in gevangenis

Mario - productie Idee aan Zee.

Bedankt voor de opdracht
Vandaag top geweest en op plekken gekomen waar je normaal niet komt. Super dag geweest

Vr gr mario

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!