Ruben - "de blije noot"

Ruben Kroon, 15  onderbouw VWO Extra inmiddels afgerond. Terwijl hij nog in zijn kinderstoeltje zat, stampte hij al op het voetensteuntje. Zijn moeder heeft hem toen opgegeven voor tapdansen. Op 6-jarige leeftijd is hij begonnen bij Dansstudio Dentro. In eerste instantie lag zijn interesse niet bij tapdansen en was hij ook geen sport”man”.

Ruben Kroon 429
“Sinds Billy Elliot denk ik dat Entertainment wel mijn ding is. Na dat moment dacht ik: Hier wil ik meer van!” vertelt Ruben.

Ruben is een jongen die erg blij is, maar dan ook echt HEEL blij. Dat is dan ook zijn levensmotto. Docenten noemen hem dan ook wel “de blije noot in de klas”. Daarnaast is hij nieuwgierig en heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen. Als hij iets echt wilt, dan gaat hij er ook met de volle 100% voor.

Hij was nog maar 10 jaar oud, toen hij al met een hele toffe ervaring mocht mee doen. De musical ‘Billy Elliot’, met de intentie om Micheal te worden. Hiervoor heeft hij de Billy Elliot school gevolgd. Ruben heeft daar veel kunnen leren over dans, zang en theater. “Hiervoor tapte ik alleen, maar daar heb ik geleerd veel breder te kijken. Nu doe ik ook aan HipHop en Ballet en dan merk je dat ook die dansstijlen invloed hebben op mijn tapdansen. Zoals ballet, het is de basis, je leert heel netjes werken en hoe al je spieren in je lichaam werken. Het geeft meer controle over mijn lijf en alles gaat er dan ook mooier uitzien.”

In het AFAS Circustheater waar zo’n 1800 mensen in kunnen, heeft Ruben 20 optredens gehad. Helaas stopte Billy Elliot vroegtijdig. “De eerste keer vond ik het heel spannend op het podium, maar uiteindelijk raak je in die flow. De zaal is zwart en je bent zo goed begeleid dat ik alles wel 10 keer dubbel wist.” Naast Billy Elliot heeft Ruben nog wat hoogtepunten in zijn leven gehad en die breiden zich alleen maar uit. Zo heeft hij mee gedaan met Alkmaars Talent en zit hij bij de WDO Premium Club. Alkmaars Talent vond hij een hele leuke ervaring waarin hij positieve vooruitgang zag. Het was zijn eerste stap om zelf dansjes te maken. Zijn interesse in acteren en zingen is ook ontstaan na de Billy Elliot musical. Bij de WDO Premium Club leer je o.a. hoe je een scène start, personage creëert, maar ook hoe het achter de schermen in zijn werk gaat.

Na het Billy Elliot traject heeft Ruben al Tap gehad van toffe mensen. Hij heeft 2 jaar les gehad van Marijke de Braal in Amsterdam en binnenkort gaat hij privéles krijgen van Peter Kuit, één van de besten van Nederland. Bij tapdansen hoort ook een beetje entertainment en de positieve vibe die erom heen speelt. “Comedy vind ik het meest interessante. De mensen laten lachen, de verschillende soorten personages die je kan zijn en daarnaast denk ik dat dit mij ook wel goed ligt.” Op dans- en zanggebied hoopt hij nog beter te worden. Hij zou graag met zang een boodschap willen overbrengen aan het publiek en met Tapdansen nog sneller willen worden.

We kunnen zeker spreken van een gedreven jongen. Danst 4 tot 5 keer in de week, volgt zangles in de 2 weken en volgt elke donderdag acteerlessen. Daarnaast oefent hij alle 3 de dingen elke dag. “Het is veel, maar dat moet ook. Als je het echt goed wilt kunnen moet je goed blijven trainen.” Inspiratiebronnen zijn voor hem: Robin Williams, Fred Astaire en Mister Bean. Deze mensen hebben zoveel dingen mogen doen, in de toekomst hoopt hij dit ook te kunnen bereiken. Ruben is al op het juiste pad, want binnenkort gaat hij samen met een andere jongen voor een Youtube kanaal een scène dansen uit Singin’ in the Rain van Moses Supposes. Deze oude stijl vindt hij geweldig, de snelle tap, veel ritmes, hij is er helemaal fan van.

“Voor mij is dansen een uitdaging. Als ik echt moet zweten komt er een gevoel bij me op. Daar word ik echt heel blij van. Het betekent dat ik mezelf kan uiten, mijn energie kan loslaten.” Zijn grote dromen zijn dan ook, tapdanser en acteur worden.

Leave a comment

Please login to leave a comment.
Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.