Vorige week waren wij aanwezig bij een bijeenkomt van de film Fataal. Zij zijn volop bezig met het project “Met school naar Fataal”.

Fataal team

Met dit project gaan ze met leerlingen van de middelbare school naar de film Fataal en hebben ze het samen over het onderwerp zinloos geweld. Wij van Act4you dragen ook een steentje bij en gaan meehelpen met deze voorlichtingen op scholen. Deze bijeenkomt was voor alle schoolbergeleiders om ze te informeren over wat er van ze verwacht wordt. Aan de film hebben diverse figuranten meegewerkt. Arlette, Ted en Ellenor gaan als schoolbegeleiders aan de slag.

Op het kantoor van JSB Productions in Aalsmeer begonnen we met een voorlichting over het hele project. Wat doen ze op de scholen? En wat wordt onze rol hierin? We zaten met een hele gemengde groep mensen uit het hele land, die zich allemaal met eigen motivatie hebben aangemeld. Tijdens de bijeenkomsten op school zijn er ook verschillende gastsprekers die op hun eigen manier in aanraking zijn geweest met zinloos geweld. Om hier een goed beeld over te krijgen, kwam Jacques vertellen over het verlies van zijn dochter. Nadine werd in 2006 met meerdere messteken vermoord door haar ex-vriend. Jacques vertelde hier heel openlijk over en het raakte iedereen diep.

In de middag bekeken we de film Fataal, gemaakt door JSB Productions. Een ingrijpende film over een jongen die na geweld een dwarslaesie oploopt en welke effecten dit op zijn leven heeft. We eindigen de dag met een versnelde EHBO-cursus, zodat we kunnen ingrijpen bij calamiteiten.  Bij het afscheid kijken we allemaal uit naar een mooie samenwerking, waarbij we jongeren bewust kunnen maken over de gevolgen van zinloos geweld en hopelijk kunnen behoeden.  

  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
Als je bij ons staat ingeschreven als artiest of producent ontvang je automatisch onze nieuwsbrief. Sta je niet ingeschreven maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor algemeen nieuws.

Tessa te gast bij UTOPIA

Het was erg leuk om te doen, het was even zoeken maar uiteindelijk heb ik het gevonden! 

Meteen opgevangen door de regie en in het kort uitgelegd wat de bedoeling was.

Een zender opgekregen en ik mocht aan de slag. Eenmaal binnen verliep het super, leuke gasten aan tafel en we hebben gezellig gepraat en lekker gegeten. 

Super voor deze eerste opdracht, ik heb er zin in om vaker te mogen werken voor jullie! 

 

Copyright, All Rights Reserved 2017 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Semster.