Roxana van der Meulen is actrice, presentatrice, model en theaterdocent. Ze komt uit Alkmaar en heeft gestudeerd aan de Lucas Borkel Acteursschool. Je kunt haar kennen van Alkmaars Talent, Babbelkous en Act4WarChild. Op het moment is ze bezig met Raincoat Adventures en nog vele andere leuke projecten.

Heb je dit werk altijd al willen doen?
Op de basisschool merkte ik dat acteren en presenteren me aansprak. Ik ben begonnen bij Oberon theaterproducties en heb ik uiteindelijk via de gemeente mijn eigen theaterwerkplaats opgezet. Hier had ik de vrijheid om zelf een stuk te schrijven. Na de middelbare school kwam het goede nieuws dat ik was aangenomen bij een theaterschool. Aan het einde van die opleiding maakte ik mijn afstudeerstuk in De Engelenbak, een broedplaats voor jonge theatermakers. Daarna rolde ik in allemaal opdrachten, waaronder workshops, waardoor ik startte met lesgeven. Presenteren deed ik al bij de lokale omroep en zo begon dat stukje van mijn carrière. Vrij snel nadat ik was afgestudeerd zette ik Rox Entertainment op, zodat ik meer zelf kon regelen.

Hoe ben je bij Act4you terecht gekomen?
Ellenor kwam meerdere keren bij ons langs in het radioprogramma en zo maakten we contact. Tijdens de nauwe samenwerking met Act4WarChild leerde we elkaar goed kennen. Daarna volgde er veel projecten, waaronder Alkmaars Talent en Babbelkous. Het is gewoon fijn om iemand als Ellenor in je eigen stad in de buurt te hebben, waar je advies aan kan vragen.

Sta je ook bij andere castingbureaus ingeschreven?
Volgens mij allemaal. De grootste is natuurlijk Kemna casting. Maar inmiddels gaan de meeste castings via de computer en niet meer dat je bij het bureau zelf moet komen.

Wat is het leukste wat je in je carrière hebt mogen doen?
Wat een moeilijke vraag altijd. Ik heb zoveel verschillende dingen mogen doen, waarvan ik het meeste heel leuk vond. Maar afgelopen jaar heb ik modellenwerk gedaan voor Raincoat Adventures, waar ik veel voor mocht reizen en dat is wel heel gaaf. Vorig jaar ben ik in acht verschillende landen geweest, op plekken waar je normaal niet komt en dat is heel bijzonder. Shoots in IJsland, in pretparken, dingen om nooit te vergeten.

Waar ben je op het moment mee bezig?
Voor het project Raincoat Adventures ga ik nog naar Rome en België voor een aantal shoots. Verder ben ik ook aan het kijken of ik voor het regenjassenmerk Stutterheim waar zij mee samenwerken ook kan gaan werken als model. Ik begin deze week aan een presentatieklus voor een juwelier. Verder ga ik in een kinderserie spelen, Hier heb ik een uitdagende rol, omdat ik een dubbele persoonlijkheid speel. Ik ga nog een campagne doen voor familievuurwerk. En ook nog een leuk project is Kids DJ, waar we bij grote evenementen voor kinderen, alles aan elkaar praten. Dat zijn zo’n beetje de grote projecten op de planning en daar komen dan hopelijk nog kleine opdrachten tussendoor.

Je werkt veel met kinderen, waarom trekt dat je aan?
Door het lesgeven ben ik altijd in contact met kinderen. Kinderen inspireren je. Het houdt het kind in mezelf wakker en zorgt ervoor dat als ik voor een groep mensen sta zelf ook makkelijker improviseer. Zo heb ik ook Babbelkous (zie youtubekanaal red.) voor Ellenor gedaan, hier is het altijd een verrassing hoe kinderen reageren op vragen. Volwassenen bereiden interviews vaak voor en dan is het minder onverwachts. Ik denk niet dat ik ooit zal stoppen met werken met kinderen. Soms denk ik; " doe ik te veel met kinderen, waardoor de andere wereld me minder serieus neemt." Maar daar probeer ik altijd een balans tussen te vinden.

Hoe ben je terecht gekomen bij Raincoat Adventures?
Er was een bedrijf die last minute nog een actrice zocht. Het klinkte heel goed met dat bedrijf. Na een lange tijd niets van ze gehoord te hebben, kreeg ik een berichtje of ik hun nieuwe fotostudio wilde testen. Ik had nog niet zoveel modellenervaring, dus het kwam me wel goed uit. Ze vertelden me dat ze het plan hadden om een boek te maken over autisme met shoots in het buitenland en de regenjassen waren ook in beeld, maar verder was er nog geen idee. Ik ben een maker en ondernemer, dus toen ze dat zeiden, kwamen er meteen allemaal ideeën in mijn hoofd. We hadden de jassen in felle kleuren en als we daar emoties aan koppelen, dan zit er ook meer inhoud in de foto’s. Later kwamen we ook met het idee dat mensen met autisme dingen vaak heel letterlijk nemen. Daarom hebben we spreekwoorden en gezegdes letterlijk uitgebeeld, zo werd ik letterlijk "over een paard getild."

En nu?
Er wordt nu een eerste versie van het boek gemaakt. Van de zomer zijn wij bij onze sponsor van de regenjassen langs geweest met wat we nu hebben. Ze reageerden erg enthousiast. Verder zijn er plannen om een Raincoat Adventures regenjas te maken.

Nog zo’n leuk project is The Cube, hoe gaat het daar mee?
Dit is een ouder project, dat nog niet af is. Het is ontstaan tijdens mijn lessen. Ik begon steeds meer les te geven vanuit een maatschappelijk thema. Zo kwam ik op het idee van een lespakket waarin kinderen een spel moeten spelen met een app met een maatschappelijk thema, met diverse personages, je zelf een rol gaat spelen en beelden moet maken. Toen werd ik opeens producent en moest ik casten en locaties regelen, ontzettend gaaf. Maar de app was er nog niet, daar hadden we een investeerder voor nodig. Dit ging mis, er kwamen mensen die niet te vertrouwen waren en na veel moeite was ik er even helemaal klaar mee. The Cube zou een leuk project moeten zijn, maar het bracht alleen maar ellende. Ik heb het even op een laag pitje gezet, tot we in mei op een innovatiebeurs stonden, waar er nieuwe plannen zijn ontstaan met een investeerder. Dus we zijn weer bezig en ik hoop nog steeds dat The Cube er echt komt.

Je hebt al veel bijzondere projecten gedaan. Wat denk je dat de toekomst je brengt?
Dit is de tijd dat ik moet vliegen. Naast het acteren en presenteren, zit ondernemen echt in me. Ik denk dat het altijd een combinatie van die twee blijft. Het lesgeven krijgt een diepere laag, omdat ik van plan ben om in jeugdgevangenissen en psychiatrische inrichtingen met drama, meer de therapie kant op te gaan. Mijn droom is dat er bij Rox Entertainment projecten lopen, maar ik zelf ook andere dingen kan aannemen. Het maatschappelijke houdt altijd een plekje, nu is dat autisme, maar er zijn ook andere goede doelen. Het acteren en presenteren stopt natuurlijk ooit, de angst van elke acteur is wanneer, maar ik hoop dat ik dan zoveel andere dingen doe, dat ik daarvan kan leven. Maar het kan alle kanten op in deze wereld, dus je weet het nooit.

Roxana vd Meulen 4 Roxana opnames The Cube Babbelkous pilot 10 juni 2017 12Raincoat adventures

  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
Als je bij ons staat ingeschreven als artiest of producent ontvang je automatisch onze nieuwsbrief. Sta je niet ingeschreven maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor algemeen nieuws.

Training acquisitiegesprek
Dank voor een zeer geslaagde avond gisteren (training communicatie bij acquisitie -red.)

Met vriendelijke groet,

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Semster.