De Nederlandse film Fataal van de 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen is vanaf februari ook in België te zien.

De film over zinloos geweld vertelt het verhaal van een slachtoffer en zijn directe omgeving. De hoofdrollen worden vertolkt door Jeffrey Hamilton en Priscilla Knetemann. Bleekemolen maakte Fataal om publiciteit te creëren voor de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film is goed ontvangen door publiek en media. De Volkskrant (3 sterren) vond dat ‘geweld en emoties knap getroffen’ waren. Filmvandaag.nl (3 sterren) noemde Fataal een ‘waardevolle toevoeging aan Nederlandse dramafilms’. De Telegraaf (3,5 sterren) adviseerde: ‘Moet zeker gezien worden’.

De film is sinds december 2016 onderdeel van een landelijke scholencampagne: middelbare scholieren zien Fataal tegen een gereduceerd tarief in de bioscoop in combinatie met een Q&A met gastsprekers en een lesmodule. Gastsprekers zijn onder meer de ouders van de om het leven gebrachte Nadine Beemsterboer, een moeder van een zinloos geweld pleger, Slachtofferhulp Nederland en Slachtoffer in Beeld. JSB Productions ontwikkelde in samenwerking met de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (ook wel MOED bekend van het lieveheersbeestje) een speciale lesmodule. Momenteel staat het aantal bevestigde aanmeldingen voor de scholencampagne op 13.220. Vanwege het Nederlandse succes verschijnt Fataal op verzoek van België ook daar in de bioscoop. De film zal voornamelijk voor scholieren te zien zijn.

Als je bij ons staat ingeschreven als artiest of producent ontvang je automatisch onze nieuwsbrief. Sta je niet ingeschreven maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor algemeen nieuws.

Wat is dat gaaf zeg om aan mee te doen aan dat ballet heb echt een leuke tijd gehad.
Is echt weer iets anders dan de film heb aantal foto's op mijn profiel op Facebook staan.

Wil je bedanken dat je het mogelijk hebt gemaakt dat ik hier aan mee heb mogen doen.

Vincenth van Genderen

  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
Copyright, All Rights Reserved 2017 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Semster.