Als je vragen hebt over onze werkwijze of figureren dan zal je bij FAQ (Veel gestelde vragen) wellicht je antwoord vinden. Staat je vraag er niet bij of heb je niet voldoende aan ons antwoord stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onder tips staat uitleg over figureren, auditie doen etc. En ook worden diverse begrippen toegelicht, bijvoorbeeld wie lopen er rond op de filmset.


LOGOpoppetjeHoe werkt de inschrijfprocedure / stappenplan? 

 

Als je bent ingelogd kan je je profielgegevens invullen en foto's plaatsen

 

      Profiel update

 

 

       Hier vind je een PDF met het stappenplan. UITLEG_INSCHRIJVEN.pdf  en op youtube Act4you staat een instructievideo
 
      Plaats goede foto's. Een portretfoto als profielfoto is erg belangrijk. In de galery kan je meer foto's plaatsen in andere outfits en eventueel ook nog setfoto's. Meer informatie over CASTINGFOTOs.pdf

 

LOGOpoppetje

Emailadres wijzigen - hoe?
Als je een ander emailadres gaat gebruiken dan moet je dat in je profiel aanpassen, dat houdt in zowel als mailadres als ook als gebruikersnaam. Lukt dat niet mail het dan voordat je "oude" adres vervalt.

LOGOpoppetje

Hoe om te gaan met kopie ID of paspoort?
Doorgaans wordt gevraagd een kopie mee te nemen en te tonen of af te geven aan de productieleiding. Voor je eigen veiligheid is het van belang niet zomaar een kopie af te geven. Op de website van de rijksoverheid staat hoe je een 
       veilige kopie kan maken, welke niet fraudegevoelig is. RIJKSOVERHEID

       

LOGOpoppetje

Kunnen kinderen zich ook inschrijven?

      Ja dat kan, maar ouders dienen wel een akkoordverklaring in te vullen (deze wordt na inschrijving toegestuurd ter controle).

LOGOpoppetjeKrijg je korting als je je kinderen inschrijft?

       Jazeker, als je je kind(eren) wil inschrijven stuur dan een mailtje, je krijgt dan een kortingskode. Je schrijft je kind(eren) in en vervolgens koppel je ze als connectie. Je kunt je partner overigens ook koppelen als connectie. 

LOGOpoppetjeHoe maak ik een connectie aan met familielid?
Staat je partner of een kind ook ingeschreven dan kan je dat aangeven in je profiel als je ook samen geboekt wilt worden. 
       Je zoekt op naam desbetreffende persoon op - klik op de profielfoto en dan kom je in een scherm waar je de connectie kunt aanvragen. Hij/zij krijgt een mailtje met het verzoek en zodra dat is goedgekeurd heb je een connectie gemaakt.

LOGOpoppetjeWie bepaalt het tarief van een opdracht?

De opdrachtgever/producent bepaalt hoeveel vergoeding er is voor een opdracht. Figuranten krijgen voor lowbudgetproducties vaak heel weinig betaald, maar een bedrag van € 30,- per dag is gangbaar voor reguliere film/tv-producties, meestal geen reiskostenvergoeding. Een figurant in een commercial krijgt vaak wel meer betaald en ook reiskostenvergoeding. Voor edelfiguranten geldt doorgaans een iets hogere vergoeding. Pas als je geboekt wordt als acteur met een gast-, bij- of hoofdrol dan is er sprake van
een dagvergoeding in relatie tot de belangrijkheid van rol en productie. 


LOGOpoppetjeWat is een buy-out?


Een buy-out is een "afkoopsom" welke je krijgt als je aan een commerciële productie meewerkt (reclames). In de overeenkomst staat de duur van de buy-out vermeld - vaak een jaar. Soms bij speciale periodieke acties een periode van slechts enkele weken of maanden. Het bedrag dat je krijgt voor de buy-out krijg je als "repeatfee" nogmaals uitbetaald als de uitzending langer duurt, dan in het contract is opgenomen. De dagfee is altijd eenmalig.


LOGOpoppetjeMag je als acteur een factuur sturen voor je werkzaamheden?

Als je in het bezit bent van een VAR-WUO (deze regeling loopt af rond april 2016) dan mag je factureren. Daarmee toon je aan dat je als zelfstandige ondernemer werkt. Heb je zo'n verklaring niet dan wordt je vergoeding via een verloningsbedrijf betaald.
Voor de nieuwe regeling als de VAR vervalt verwijzen wij naar de website van de belastingdienst.

LOGOpoppetjeHoe gaat het met uitbetalen?

VERGOEDINGEN.pdf

 

Krijg je automatisch bericht als je abonnement verloopt?LOGOpoppetje
Ja je krijgt per mail bericht.

 

 

 

 

 

 

 

  • Van jong tot ouder - van figurant tot acteurs
  • Persoonlijk contact
  • Maatwerk
  • Begeleiding jong talent
  • Communicatietrainingen
  • Wij ondersteunen Stichting Alkmaars Talent (t.b.v. Jeugdcultuurfonds)
  • Aangesloten bij Stichting De Waaier in kader Maatschappelijk ondernemen

Onze "oudste" ingeschreven edelfigurant Nellie werd 90! en werd verrast door ons jong talent Eva

Bedankt Elinor! Geweldig! 

Wat heeft mijn moeder er van genoten! 

Een geweldig cadeau!

Groetjes

Nelly (dochter)

Copyright, All Rights Reserved 2018 Act4you | Webdevelopment & Hosting by Totoweb.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!